Title of a News Article

Sertifikalarını Aldılar

Hilvan Belediyesinin organizasyonunu finanse ettiği KOSGEB girişimcilik eğitimi kursu sona erdi.

Sertifikalarını Aldılar
banner206
İşsizliğin önüne geçmek ve iştihdamı yaratmak amacıyla Hilvan Belediyesi ile KOSGEB işbirliği ortaklığıyla düzenlenen uygulamalı girişimcilik eğitimi kursuna katılan 60 kişi kursiyer verilen kursun ardından sertifika aldı.

İş istihdamı yaratmak, kalifiye elemanların göçünü engellemek ve özellikle üretime dayalı iş imkanı sağlamak amacıyla verilen kurslarla bölgesel kalkınmanın hedeflendiğini ifade eden Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık, önümüzdeki yaz döneminde de bu tür kursların devam edeceğini ifade etti.

Harran Üniversitesi Bölge Kalkınma Uzmanı  Rafet Yılmazoğlu tarafından verilen uygulamalı eğitim kurslarından faydalanan ve sertifika alan kursiyerlere KOSGEB tarafından 30 bin liraya kadar hibe desteği sağlanıyor. Sektörel üretime dayalı iş kurmak isteyen girişimci bayanlara % 80, erkeklere ise % 70'e kadar 2 yıl ön ödemesiz olan daha yüksek meblağlarda faizsiz kredi imkanı sağlanıyor.

Güncelleme Tarihi: 08 Nisan 2015, 19:36
YORUM EKLE
YORUMLAR
hilvanlı
hilvanlı - 9 yıl Önce

hilvana önce su gelsin musluklardan damla su akmiyor inanmiyan varsa gelin görün gölcük yolu özeri mehmet akif inan okulu civarı

SIRADAKİ HABER

banner195