Title of a News Article

Sıfır vergi dönemi başlıyor!

Sıfır vergi dönemi başlıyor!
banner206
 3 çocuklu asgari ücretli çalışana sıfır vergi dönemi başlıyor. Bakan Şimşek, "3 çocuk için vergi indirim oranını yüzde 5'ten 10'a çıkaracağız. Asgari ücretlide sıfır vergi düşünüyoruz" dedi.
Sabah'ın haberine göre Maliye Bakanı Mehmet Şimşek'ten 3 çocuklu asgari ücretli çalışana sıfır vergi müjdesi geldi. Bakan Şimşek, TBMM'ye sevk edilen Gelir Vergisi Kanunu Tasarısı'nda, üçüncü çocuk için vergi indirim oranının yüzde 5'ten 10'a çıkarılarak, 3 çocuklu asgari ücretli için gelir vergi yükünün sıfıra çekilmesinin öngörüldüğünü bildirdi.
Şimşek, yatırımları desteklemek ve istihdamı artırmak amacıyla 2006'dan itibaren kurumlar vergisi oranının yüzde 30'dan 20'ye indirildiğini anımsattı. Böylece 2002'de yüzde 65 olan kurum kazançları üzerindeki vergi yükünün 34'e düşürüldüğünü belirten Şimşek, "Türkiye, OECD ülkeleri arasında kâr dağıtımında toplam vergi yükü sıralamasında en yüksek üçüncü ülkeydi. 2014 yılı itibarıyla 28'inci sıraya geriledi" dedi. Ekonomi Bakanı Şimşek, aynı şekilde istihdam üzerindeki vergi yükünün de önemli oranda azaldığını hatırlattı.

4 ÇOCUKLUDA GEÇERLİYDİ
Şimşek, 2008'de yürürlüğe giren asgari geçim indirimiyle, ücretlinin medeni ve ailevi durumunu esas alan ücret vergilemesi rejimine geçildiğini hatırlattı. Ekonomi Bakanı Şimşek, "Böylece, asgari ücretin yarısından başlamak üzere ücretlerin önemli bir kısmı, 4 çocuklu asgari ücretlilerde olduğu gibi bazı durumlarda ise tamamı vergi dışında bırakıldı" dedi.

Güncelleme Tarihi: 15 Haziran 2014, 17:00
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195