Title of a News Article

Sigorta Primlerini Devlet Ödeyecek

Sosyal Yardım alan hanelerde ikamet edenlerin çalışması halinde sigorta pirimlerini devlet ödeyecek.

Sigorta Primlerini Devlet Ödeyecek
banner206

 Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Betül Sayan Kaya, Bakanlığının 2018 yılı bütçesinin görüşüldüğü Plan ve Bütçe Komisyonunda bir sunum yaptı.

Yapılan sunuma göre Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı’nın gündeminde şunlar var:

·         İstihdam dostu sosyal yardım modellerine öncelik verilecek. Devletten sosyal yardım alan hanelerde yaşayan çalışabilir durumdaki bireylerin istihdamı halinde bir yıl süreyle işveren sigorta primi Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı tarafından üstlenilecek. Düzenleme, 2018 yılı başı itibarıyla yürürlüğe girecek.

·         Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığının 2018 yılı için tasarıda öngörülen bütçe tutarı 26 milyar 690 milyon lira. Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonundan yaklaşık 6,6 milyar liranın yine sosyal yardım harcamalarında kullanılması planlanıyor. Tahsis edilen kaynakların yaklaşık yüzde 96'sı sosyal yardım ve sosyal hizmetlerde kullanılacak.

·         2018 yılı içerisinde 1500 Aile Sosyal Destek Programı personelinin daha istihdamı gerçekleştirecek ve ülke genelinde çok daha etkin hizmet dönemini başlatılacak.
urfastar.com

Güncelleme Tarihi: 13 Kasım 2017, 23:55
YORUM EKLE
YORUMLAR
bakanım sesimizi duyun.
bakanım sesimizi duyun. - 6 yıl Önce

sayın bakanım nihat çiftçiden şikayetçiyiz.ilçelerde görev yapan memur ve işçiler olarak sabah akşam ilçelere otobüs kaldırmasını istiyoruz...başkan bi türlü sesimizi duymuyor

mikail
mikail - 6 yıl Önce

düzgün bir paylaşım yok her kısıtlı

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142