Title of a News Article

Siverek Göleti'nde Çalışmalar sürüyor

Siverek Göleti'nde Çalışmalar sürüyor
banner206

Devlet Su İşleri (DSİ), Şanlıurfa’da yaptığı çalışmalarla toprakları su ile buluşturmaya, devam ediyor.

Şanlıurfa ve ilçelerinde son dönemlerde yapılan su yapılarının artması bölgedeki tarımsal faaliyetlerin gelişmesini sağlıyor.

Modern sulama ile tarımda sağlanan verim artışları, üretim deseninin çeşitlenmesi, çiftçi gelirlerinde doğrudan ve dolaylı artışı sağlamak amaçlı yatırımlarına devam eden DSİ, Bir yandan kırsal kalkınmanın hedeflerinden olan yoksulluğun azaltılması bir taraftan da yaşam standardını yükselttiği için göçü önlüyor.

Bu kapsamda Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inde çalışmaların devam ettiğini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, çalışmaları devam eden Şanlıurfa Siverek Uzunca Göleti İkmal Yapım İşi’nin tamamlanmasıyla beraber gölette depolanacak su ile 2.050 dekar tarım arazisinin modern yöntemlerle sulanmasının sağlanacağını söyledi.

Gölet gövdesi kazı ve enjeksiyon imalatlarının tamamlandığını ifade eden Genel Müdür Yıldız, “Temelden yüksekliği 24,35 metre ve su depolama kapasitesi 1,893 hm3 olan Şanlıurfa Siverek Uzunca Gölet’inin tamamlanması ile 2021 birim fiyatları ile dekar başına 1.260 TL Gelir artışı ve ülke ekonomisine yıllık 2.385.180 TL katkı sağlanmasını hedefliyoruz” dedi.

Güncelleme Tarihi: 23 Temmuz 2021, 13:01
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195