Title of a News Article

ŞUTSO, BORSA İLE ŞANLIURFA’NIN 2023 HEDEFİNİ KONUŞTU

Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası (ŞUTSO) Yönetim kurulu Başkanı E.Sabri Ertekin’in öncülüğünde ilimizin ekonomik problemleri ve sektörel sorunların tartışıldığı “STK Yönetim Kurulları İstişare Toplantıları’nın 3.’sü, ŞUTSO Göbeklitepe Toplantı Salonunda Şanlıurfa Ticaret Borsası (ŞUTB) Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya, Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Ali Çiçek ve Genel Sekreter Mehmet Durmuş’un katılımıyla gerçekleştirildi.

 ŞUTSO, BORSA İLE ŞANLIURFA’NIN 2023 HEDEFİNİ KONUŞTU
banner206

Gerçekleştirilen toplantıda, ŞUTSO Başkanı E. Sabri Ertekin, Başkan Yardımcısı Halil Akkaya, Yönetim Kurulu Üyeleri Mustafa Badıllı, Murat İmamoğlu, Mithat Arhan, Kadir Kılıçoğlu, Cumali Güneş C.Asuman Yazmacı, Genel Sekreter Faruk Yaşar, Genel Sekreter Yardımcısı Mehmet Ateş hazır bulundu.

Toplantıda ŞUTSO Başkanı E.Sabri Ertekin, 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefi ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi. Başkan Ertekin sunumunda, ilimizin potansiyelinin sadece %50’si kullanılsa dahi, 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşılabileceğini hatta yaklaşık yüzde 15 oranında geçilebileceğini vurguladı. Başkan Ertekin şu açıklamaları yaptı: “Öncelikle ilimizin mevcut potansiyellerinin ön plana çıkarılmasına yönelik çalışmalar yapmamız gerekiyor, hatta GAP idaresinin planladığı sulama projelerini planlanan tarihte hayata geçirebilmek için çaba sarf edersek ilimiz için çok önemli bir iş başarmış olacağız. İlimizin kalkınmasına yönelik yapacağımız en önemli çalışmalardan biri olan bu projelerin tamamlanması için projelerin takipçisi olmak, lobi faaliyetleri yapmak ve ortak amaç etrafında birleşmek zorundayız, ilimizi hak ettiği yere gelmesi için tüm Şanlıurfalıların çalışmasına, gayretine fikrine ve aklına ihtiyacımız var” dedi. 

ŞUTB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Kaya ise yaptığı konuşmada “Sayın Başkan Sabri Bey’e bu toplantıyı organize ettiği için teşekkür ediyoruz, ilimizin kalkınması adına gerçekleştirilecek tüm organizasyonlarda Ticaret Borsası olarak elimizden geldiği kadar destek vermeye hazırız. İlimizin böyle büyük bir potansiyele sahip olduğunu görmek bize moral oldu. 2023 yılındaki kişi başı 25 Bin Dolar Milli Gelir hedefine ulaşabiliriz.  Bu hedefler ulaşılamaz hedefler değil yeter ki iyi niyetli olalım, birlikte iş birliğiyle hareket edelim. Sunumda da bahsedildiği gibi ürün desenini değişirsek bu hedefe daha kolay ulaşabiliriz. Bu konuda çiftçimize öncülük yaparak, örnek olabilecek projeler üretmemiz ve bu projeleri hayata geçirmemiz lazım, çünkü çiftçilerimiz, ancak gördükten sonra uygulamaya geçiyor. Aksi takdirde ne kadar çalışırsak çalışalım çiftçiyi ürün desenini değiştirmesi noktasında ikna etmemiz zor olur” dedi. 

Güncelleme Tarihi: 12 Eylül 2014, 11:46
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195