Title of a News Article

ŞUTSO 'DA GÖZLER YENI BAŞKAN'DA

.

ŞUTSO 'DA GÖZLER YENI BAŞKAN'DA
banner206

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ŞUTSO 'nun yeni Başkanını işaret etti. Paralel yapıya üyelik ve finans aktarması suçlamasıyla tutuklu bulunan Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin'in Başkanlığını resmen düşmesinin ardından gözler yeni Başkanın kim olacağına çevrildi. 
Meclisin içerisinde bazı isimler başta olmak üzere yönetim kurulu üyelerinin bir kısmı ve personeli ile   FETÖ /PDY yapılanmasının en yoğun olduğu STK'ların başında yer alan ŞUTSO 'da yeni  yönetim kurulu Başkanının FETÖ bağlantılı birisinin olmamasını isteyen İş adamları  yaşanan gelişmeleri yakından takip ediyorlar. 74 meclıs üyesi ve Yaklaşık  8500 üyesi bulunan ve Şanlıurfa'nın en büyük STK'sı olan Ticaret ve Sanayi Odasının yeni başkanının Meclisi içerisinden seçilmesi bekleniliyor. Yaşanan gelişmeleri yakından takip eden meclis üyeleri 11 kişilik yeni yönetimin Meclis üyeleri içerisinde göreve seçilmesini istedikleri ifade ediliyor.ŞUTSO yönetiminin baskılarına rağmen kendi meclis başkanı ve kurulları seçtiğini ifade eden bazı meclis üyeleri " yeni yönetim meclis Başkanlığında olduğu gibi Meclisin onayı alarak göreve gelmeli. Ticaret ve Sanayi Odasının itibara ihtiyacı var. Yaklaşık iki yıldır Odaya bir siyasetçi ve  iş dünyasından gelen olmadı. Urfanın ekonomisine yön veren bu Oda yeni bir yönetim anlayışıyla idare edilmelidir "şeklinde konuştular.  Meclis Başkanı İbrahim İletmiş ile  mevcut yönetimden bazı isimlerle zıt fikirlerde olduğu bilinen ŞUTSO 'yu hareketli günler bekliyor. 

VALi TUNA BAZI MECLİS ÜYELERİNİN KABUL ETTİ 

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının bazı meclis üyelerini makamında kabul etti.
Ziyaret sırasında heyet adına söz alan meclis üyesi Mehmet Fatih Us; içinden geçilen süreçte Ticaret ve Sanayi Odası yönetiminin yara aldığını ve yeni bir yönetimin ortaya çıkması gerektiğini belirtti. Ticaret ve Sanayi Odasında güven tazelemesine duyulan ihtiyacı dile getiren Us; başta siyaset kurumu olmak üzere bütün kurum ve kuruluşlarla yakın işbirliği halinde Şanlıurfa’ya hizmet edilmesi gerektiğini, bu konuda birçok meclis üyesi arkadaşının da aynı şekilde düşündüğünü ifade etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna ise; devletin hassasiyetleri dolayısıyla içinden geçilen süreçte oda yönetiminin yenilenmesinin faydalı olacağına ve mevcut yönetimin meclisi toplantıya davet etmesi gerektiğini düşündüğünü belirtti. Vali Tuna ayrıca; yeniden bir yönetim oluşmasının Şanlıurfa için daha hayırlı olacağına inandığını, ilin gelecek vizyonu için ortak akılla yapılacak çalışmalarda uyumlu bir oda yönetiminin önemine işaret etti.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna; ziyaretin sonunda meclis üyelerine ziyaretlerinden ötürü teşekkür etti.

Güncelleme Tarihi: 02 Ağustos 2016, 02:52
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195