Title of a News Article

ŞUTSO DİKEN ÜSTÜNDE...

ÖZEL HABER

ŞUTSO DİKEN ÜSTÜNDE...
banner206
Şanlıurfa'da 8650 üyesi ile kentin en büyük STK'sı olan  ŞUTSO'da Başkanlık ve yönetim krizi giderek çıkmaza giriyor.

15 Temmuz darbe girişimin ardından  Türkiye'de olduğu gibi Şanlıurfa'dan da çok sayıda iş adamı FETÖ/PDY soruştuması kapsamında göz altına alınmıştı.Şanlıurfa'da göz altına alınan isimlerin arasında ŞUTSO'NUN yönetim kurulu ve Meclis üyelerinden olmaları  ŞUTSO yönetiminde krize yol açtı.
Şanlıurfa'da Paralel yapılanmanın en güçlü olduğu kurumların başında ŞUTSO yer alıyor. ŞUTSO Yönetim kurulu Başkanı Sabri Ertekin 25 Nisan 2016 günü tutuklandı. Tüzük gereği 3 ay toplantılara katılamadığından dolayı Ertekin'in yönetim kurulu üyeliği ve Başkanlığı düşürüldü. ŞUTSO'da ki kriz  Ertekin'in yerine yedek üyeden bir ismin gelmesi ile aşılacağı sanılırken, bu kez mevcut yönetimden 5 kişi15 Temmuz darbesinin ardınan OHAL yasası kapsamında  FETÖ/PDY  üyeliği iddiasıyla göz altına alındılar. ŞUTSO Başkanı Ertekin'in yerine Başkan vekiliğini yürüten Halil Akkaya Meclis üyeliğinden istifasını sunarken, yönetimden beş isim gözaltına alındı. Göz altına alınan isimlerden Av.Cumaali Güneş, Ali Dağyutan, M.Erdal Gürkan, Murat İmamoğlu , Mehmet Durmaz'ın Emniyette ki sorguları devam ederken, ŞUTSO Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu, Mithat Arhan, Asuman Cevahir Yazmacı, Süleyman Çicek ve Süleyman Durmuş ise yönetim kurulu üyeliklerini devam ettiriyorlar. 

BAŞKAN VEKİLİ KILIÇOĞLU:'KRİZİ AŞACAĞIZ'


ŞUTSO'da yaşanan  FETÖ/PDY soruştuması kapsamında mevcut yönetimden 5 ismin gözaltına alınması, Halil Akkaya'nın istifa etmesiyle gözler  yeni kurulacak olan 11 kişilik yönetim kurulu ve bu yönetimin Başkanına çevrildi. Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna'nın yakından takip ettiği ŞUTSO'da önümüzde ki ay yönetim kurulu başkanlık seçiminin yapılması gerekiyor. 
Yedek Üyelerden Atilla Savaş ve Cemal Casuk yönetim kurulu üyeliğine gelirken,  açıkta bulunan 3 yönetim kurulu üyeliği için ise 74 kişilik Meclisten 3 ismin seçilmesi gerekiyor. 
Eylül ayında mutlaka ŞUTSO Başkanının seçilmesi gerektiği için Meclis içerisinde 3 üyenin seçilmesi için bu hafta veya önümüzde ki hafta seçimin yapılması bekleniliyor. 
ŞUTSO Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu, 8650 üyesi bulunan ŞUTSO'da Başkanlık krizinin aşılmasını beklediklerini ifade ederek '  Yaklaşık iki yıldır ŞUTSO'da bir belirsizlik var, Urfa'nın en büyük STK'sı ve Ekonomiye yö veren kuruluşu olan ŞUTSO maalesef Paralel yapıyla anıldı. Hal böyle olunca Devlet ve iş dünyası tarafından ŞUTSO ile ipler koptu, şu an ciddi bir belirsizlik var. Biz bu belirsizliğin üstesinden geleceğiz,ŞUTSO'nun FETÖ'dan temizlenmesini bizde arzuluyoruz ve temizlenmesi için çalışacağız, şuan için bekleme sürecindeyiz, önümüzde ki hafta yetkililerle yeniden oturup konuşacağız, inşallah Şanlıurfamız için en iyi kararı alırız'dedi. 

ÜÇ ADAY VAR.

ŞUTSO eski Başkanı E.sabri Ertekin'in FETÖ'den dolayı  tutuklu olmasının ardından görevine son verilmişti. Mevcut yönetime yedek üyelerden Ali Dağyutan dahil edilmişti. Ancak mevcut yönetim içerisinde çoğunluğun FETÖ yanlısı üyeleri olması krize açmıştı.
ŞUTSO Yönetiminden 5 ismin gözaltına alınması, Halil Akkaya'nın istifa etmesi üzerine kimin Başkan olacağı soruna cevap aranıyor. Urfastar Gazetesinin aldığı bilgilere göre  ŞUTSO'nun mevcut Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu ile birlikte ŞUTSO Yönetim kurulu üyesi Mithat Arhan ve ŞUTSO Meclis üyesi Halil Peltek'in isimleri ŞUTSO Başkanlığı için ön plana çıkıyor. 

Öte yandan ŞUTSO'da yaşanan Başkanlık krizinin çözülmesini isteyen Meclis üyeleri Vali Göngür Azim Tuna'nın devreye girerek bu sorunu çözmesini arzuladıklarını ifade ettiler. 

Güncelleme Tarihi: 23 Ağustos 2016, 13:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195