Title of a News Article

Tarım İşçilerinin ve biçerdöver biçim fiyatları belli oldu

Tarım İşçilerinin ve biçerdöver biçim fiyatları belli oldu
banner206

 

Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleştirilen Ziraat Odaları İl Koordinasyon Toplantısında tarım işçi ücretleri ile biçerdöver biçim fiyatları açıklandı. Başkan Ahmet Eyyüpoğlu ücretlerin çiftçiye hayırlı ve bereketli olmasını diledi. Toplantıya TZOB Genel Başkan Yardımcılarından M. Cevat Delil de katıldı.

 

Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon toplantısı il ve ilçe ziraat odaları başkanlarının katılımı ile Şanlıurfa Ziraat Odasında gerçekleşti. Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar başkanlığında gerçekleşen toplantıya Türkiye Ziraat Odaları Birliği (TZOB ) Genel Başkan Yardımcılarından M. Cevat Delil de katıldı. Tarım işçi ücretleri ile biçerdöver biçim fiyatlarının belirlenmesinin ardından Başkan Ahmet Eyyüpoğlu kararın hayırlı ve bereketli olmasını diledi.

 

Toplantıda tarım işçi ücretleri için alınan karara göre yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın işçilere günlük net 40 TL tarım aracılarına (elçi) ise işçi başına günlük net 2 TL toplamda 42 TL ödenmesine karar verildi.

 

Biçerdöver biçim fiyatları ise sulu ve kuru araziler için ayrı değerlendirilerek; 2017 yılı hububat alanlarında yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedeli 11.50TL/Dekar, Karık tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedeli 14.00TL/Dekar, kuru tarım alanlarında biçim bedeli 10.50 TL/Dekar, olup traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara %10 eklenecektir. Şeklinde fiyatlandırıldı.

 

Toplantı sonrası açıklamada bulunan Şanlıurfa Ziraat Odaları İl Koordinasyon Başkanı Hikmet İpar,’ bugünkü toplantımızda hububatta hasat vakti yaklaşırken, tarım işçi ücretleri ile biçer biçim fiyatlarını belirledik. Ücretlerin belirlenmesinde elimizden geldiğince iki tarafında mağdur olmaması için çaba gösterdik. Buna göre tarım işçi ücretini yaş ve cinsiyet ayrımı yapılmaksızın işçilere günlük net 40 TL tarım aracılarına (elçi) ise işçi başına günlük net 2 TL toplam 42 TL ödenmesine karar verildi. Biçer biçim fiyatlarına gelince bunu da kuru ve sulu tarım alanlarına göre ayrı değerlendirdik. 2017 yılı hububat alanlarında yağmurlama ve damlama sulama alanlarında biçim bedeli 11.50TL/Dekar, Karık tapa ve salma sulama alanlarında biçim bedeli 14.00TL/Dekar, kuru tarım alanlarında biçim bedeli 10.50 TL/Dekar, olup traktör bedeli biçerdövere ait olması halinde söz konusu fiyatlara %10 eklenecektir. Şeklinde fiyatlandırıldı. Kararın tüm taraflara hayırlı olmasını dilerim’ dedi.

 

Şanlıurfa Ziraat Odası Başkanı Ahmet Eyyüpoğlu Ziraat Odaları İl Koordinasyon toplantısı ile alınan kararlara ilişkin olarak, piyasa şartlarını göz önünde bulundurduklarını ve her hangi bir mağduriyetin olmaması için ellerinden gelen titizliği gösterdiklerini söyledi. Eyyüpoğlu, ‘ öncelikle belirlenen ücretlerin çiftçimize, tarım işçimize ve biçerdöver sahiplerine bereketli ve hayırlı olmasını dilerim. Fiyatlandırmada döviz kurundaki durum, mazot ve yedek parça fiyatı göz önünde bulundurularak her iki tarafında mağduriyet yaşamaması için gayret gösterildi.’ Dedi.

Güncelleme Tarihi: 27 Nisan 2017, 08:43
YORUM EKLE
YORUMLAR
Serkan
Serkan - 7 yıl Önce

Bu sulu buğdaylar 11.50 kurtarmıyor biz burda dekara en az 8tl mazot yakarız buğdaylar çok güçlü şu sulu biçimi lütfen arttırın zarar ediyoruz

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142