Title of a News Article

Tarım toplantısına Urfa ev sahipliği yaptı

Tarım toplantısına Urfa ev sahipliği yaptı
banner206
 GAP Bölgesi'nde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi'nin Şanlıurfa’da gerçekleşen 2. Çalışma Grubu Toplantısında, tarım ve sanayide enerji ile insan sermayesinin etkin-verimli kullanılması konusunda yapılacaklar ve pilot uygulamalar görüşüldü.

Kaynakların etkin ve verimli kullanılmasını ve sürdürülebilir bölgesel kalkınmaya katkı sunmasını hedefleyen, GAP Bölgesi'nde Tarım ve Tarıma Dayalı Sanayide Entegre Kaynak Verimliliği Projesi’nin 2. Çalışma Grubu Toplantısı bugün bir otelde yapıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığı tarafından Birleşmiş Milletler Kalkınma Programı'nın (UNDP) teknik işbirliği ile geliştirilen ve Kalkınma Bakanlığı'nca desteklenen projenin 2. Çalışma Grubu Toplantısına; GAP Bölgesi illerinde yer alan kurumlar, kalkınma ajansları, üniversiteler ve araştırma enstitülerinden temsilciler katıldı.

AÇIKGÖZ: PİLOT UYGULAMALAR HAYATA GEÇİRİLECEK 
Düzenlenen program ile ilgili olarak bilgi veren GAP Bölge İdaresi Başkan Yardımcı Mehmet Açıkgöz, “Özellikle bölgemizde başta sektör olan tarım ve tarıma dayalı ürünlerin işlenmesinde, üretim faktörlerinin ve kaynaklarının, işte bunlar ham madde, toprak, su, enerji, insan sermayesi gibi kaynakların etkin şekilde kullanılmasına yönelik bir yol haritası belirleyeceğiz. Buna yönelik stratejik bir çerçeve çizeceğiz. Bunları oluşturduktan sonra bölgemizde model olabilecek pilot uygulamalarımız olacak. Bölgenin refahını gelir düzeyini artırmayı hedefliyoruz. Pilot uygulama olarak özellikle tarımsal üretimde sulamalar çok önemli bir konu. Bu sulamalarda kullanılan özellikle güneş enerjili pompaların kullanımı, gübre, su ve diğer enerji kaynaklarının verimli bir şekilde kullanılmasına yönelik örnek çalışmalar, alternatif çalışmaların hepsi denenmiş olacak. Sanayide de aynı şekilde enerjinin etkin-verimli kullanılması, insan kaynaklarının etkin verimli kullanılmasına yönelik de modeller geliştirilecek” ifadelerini kullandı.

AJANS URFA

Güncelleme Tarihi: 23 Kasım 2017, 12:47
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142