Title of a News Article

TÜMSİAD rotayı çizdi

.

TÜMSİAD rotayı çizdi
banner206
 TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından düzenlenen istişare ve sinerji toplantısına dernek üyelerinin yanı sıra iş dünyası ve bürokrasi de ilgi gösterdi.

TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesi tarafından Sinerji ve istişare toplantısı düzenlendi. Kardeş Hekimler Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi sponsorluğunda düzenlenen geceye TÜMSİAD üyelerinin yanı sıra, bürokrasi ve iş dünyası temsilcilerinin tamamına yakını katıldı.

Açılış konuşmalarıyla başlayan program, yeni yönetim kurulu üyelerinin tanıtımı, kuruluşundan bu yana görev yapan yönetim kurulu üyelerine plaket takdimi ve yatırım fırsatları sunumuyla devam etti.

 

SADE: BİR DÜŞMAN ÇOK, YÜZ DOST AZDIR

Toplantıya ev sahipliği yapan TÜMSİAD Şanlıurfa Şube Başkanı Sadık Sade yaptığı konuşmada, böyle bir birlikteliğe sebep oldukları için mutlu olduklarını söyledi. Son zamanlarda ülke içinde ve dışında cereyan eden çirkin tezgâhlara alet olmamak için omuz omuza davranmamız gerektiğinin altını çizen Sadık Sade, “Zaman birlikte hareket etme zamanıdır. Bölünmenin ve tefrikaya düşmenin küçülmekten ve zamanla yok olmaktan başka işe yaramadığını hatırımızdan bir an bile çıkarmamalıyız. İşini düzgün yapan, emin ve doğru sözlü tüccarın, kıyamet günü peygamberlerle, sıddıklarla ve şehitlerle beraber haşrolacağı müjdesine mazhar olmayı hedeflemeliyiz. İşimizi ve mesleğimizi icra ederken, aynı zamanda sosyal bir varlık olarak topluma karşı sorumluluklarımızın da farkında olacağız. Etrafımızda cereyan eden kirli oyun ve tezgâhları aklıselimle değerlendirip ve duyarsız kalmayacağız. Bir olacağız, birlik olacağız, ve saflarımızı öyle sıklaştıracağız ki; kötülüklerin araya girmesine imkan vermeyeceğiz. Ülkemizin zor bir dönemeçten geçtiğini hepimiz biliyoruz. Gemimizin su alması durumunda hepimizin zarar göreceğini hesaplayarak, milli birlik ve beraberliğimize daha fazla sahip çıkmalıyız. Dostluklarımızın hem kıymetini bilmeli, hem de adedini arttırmalıyız. Bilmeliyiz ki; bir düşman çok, yüz dost azdır”.

 

TERÖRDEN KAÇAN DOĞULU YATIRIMCILARA DAVET

Konuşmasında ilimizde yatırım yapmak isteyen yabancı yatırımcıların karşılaştıkları sorunlara da değinen Başkan Sade, “Terör belası yüzünden Doğuyu terk eden işadamlarımızı Doğunun en batısı olan ilimize, huzur kenti Şanlıurfa’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz. Bunu sağlamak için kurumlar bazında girişimlerimizi sürdürüyoruz. Oluşturacağımız heyetlerle, bir yandan huzur kenti olduğumuzu diğer yandan yatırım avantajlarımızı iş dünyasına aktarmaya çalışacağız. Bu hususta Türkiye’deki 57 şubemiz ve Avrupa’daki 47 temsilciliğimiz ile birlikte yerel dinamiklerimizi de yanımıza alarak az zamanda çok işler başaracağımıza inanıyoruz. Bizler iş dünyası olarak bu niyet ve temennileri taşırken, bürokrasimizden de ricamız, bizimle aynı kaygıları taşımaları, ilimize gelecek yatırımcıların önünü açmaları, zorluk çıkartmamaları ve yatırımcıları bürokrasi maratonunda yormamaları ve bıktırmamalarıdır. Bu yüzden Şanlıurfa’da yatırım yapmaktan vazgeçenlerin hikâyelerini dinledikçe memleketimiz adına üzülmekteyiz. Özellikle dışarıdan ilimize gelecek yatırımcıların muhatap olacakları kişilerin eğitimli, pratik çözümler üreten, empati yeteneğini kullanabilen ehil insanlardan seçilmesi oldukça önemlidir”.

 

ÇİFTÇİ; “SİNERJİ OLUŞTURMA ADINA ÖRNEK BİR TOPLANTI”

Programın açılışında konuşma yapan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, gerek üyelerin gerekse iş dünyası temsilcilerinin ve bürokratların bulunduğu bir toplantının verimliliğinden şüphe duyulmaması gerektiğini söyledi. TÜMSİAD’ın çalışmalarını takip ettiklerini de vurgulayan Başkan Çiftçi, “İş dünyasının tüm muhataplarını bir arada görmekten mutluyuz. Tam manasıyla bir sinerji toplantısı gerçekleşmiş. Sorunları bizzat yaşayanlarla çözüm noktasında bulunanlar bir arada ve yüz yüze.. Böyle bir toplantının veriminden şüphe etmek olmaz. Büyükşehir Belediyesi olarak iş dünyasının sıkıntılarını çözmek ve önünü açmak adına üzerimize düşen her şeyi yapmaya hazırız” dedi.

Vali Yardımcısı Mehmet Keklik yaptığı konuşmada, dört yıldır Şanlıurfa’da görev yaptığını belirterek, Şanlıurfa’yı ve iş dünyasını yakından tanıma fırsatı bulduğunu söyledi. Böyle buluşmaların iş dünyasının önünü açacağını ve motivasyonu arttıracağını belirten Vali Yardımcısı Keklik, bu tip toplantılar sık sık tekrarlanması temennisinde bulundu.

Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol da yaptığı konuşmada TÜMSİAD’ın kuruluşunun iş dünyası tarihinde bir milat olduğunu vurguladı. TÜMSİAD’dan önceki ve sonraki ticaret diye bir anlatımın yerinde olacağını söyleyen Başkan Demirkol, “Bu derneğin kuruluşunu yakından takip edenlerdenim. Bu camia köklerinden aldığı enerji ile hem dünyasını hem de ahretini kurtaracak şekilde ticaret yapmanın bir örneğini teşkil ediyor” dedi.

Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli konuşmasında böyle toplantılara her zaman ihtiyaç duyulduğunu belirtti. Bu ihtiyacı giderdikleri için TÜMSİAD’a teşekkür ettiklerini söyleyen Baydilli, “Bize her ihtiyaç duyulduğunda yayınızdayız. Yeter ki sizler bu memlekete bir çivi çakın. Hayırlı tüm çalışmalarınızda bulunmamız gerektiği yerde olacağız” şeklinde konuştu.

 

YENİ YÖNETİM TANITILDI, ESKİLERİNE TEŞEKKÜR EDİLDİ

Toplantıda TÜMSİAD Şanlıurfa Şubesinin kuruluşundan bu yana görev alan eski yönetim kurulu üyelerine plaket takdim edildi ve yeni yönetim tanıtıldı. Yeni Yönetim Kurulu şu isimlerden oluşuyor. Başkan Mehmet Sadık Sade, Başkan Yardımcıları Halil Karakaş, Halef Karataş, İbrahim Şen, Mustafa Demir ve Şıhmüslüm Köse. Yönetim Kurulu Üyeleri: Mehmet Ali Sayın, Sedat Çapan, Halil Daş, Hakim Şah Parmaksız, Ahmet Mikdat Akelçi, Mustafa Sert, Selçuk Karakuş, Hasan Çakmak, Orhan Önkol, Mahmut Gündoğdu, Hamit Yıldız, Engin Dürü, Seyit Ahmet Karataş,  Volkan Uzsoy, Mehmet Kırboğa, Suat Kart, Bakır Özbudak, Mustafa Said Köroğlu ve Nihat Akbıyık..

 

TOPLANTIYA İŞ DÜNYASI VE BÜROKRASİDEN BÜYÜK İLGİ

Programda, toplantıya sponsor olan Kardeş Hekimler Ortak Sağlık ve Güvenlik Birimi adına Dr. Cüneyt Şelli’ye teşekkür plaketi takdim edildi. Toplantı sonunda Karacadağ Kalkınma Ajansı uzmanı Yunus Çolak tarafından katılımcılara yatırım fırsatları ile ilgili sunum yapıldı. Toplantıya Vali Yardımcısı Mehmet Keklik, Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, Haliliye Belediye Başkanı Fevzi Demirkol, Karaköprü Belediye Başkanı Metin Baydilli, Defterdar Ali Osman Karaköse, Vakıflar Bölge Müdürü Müslüm Tüysüz, Gıda Tarım ve Hayvancılık İl Müdürü Necip Özgökçe, SGK İL Müdürü İsmail Ünlü, İl Müftüsü İhsan Açık, Çevre ve Şehircilik İl Müdürü İsmail Işıkdağ, İşkur Müdürü Necdet Karasevda, OSB Müdürü Oktay Yaşar, Kamu Hastaneleri Birliği Genel Sekreteri Dr. Cihan Ekmen, TKDK İl Koordinatörü Sadık Yetim, Kosgeb Müdürü İdris Erkeksoy, Emniyet Müdür Yardımcıları Abdullah Ulu ve Süleyman Sarpdağ, Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Abuzer Pınar, Büyükşehir Genel Sekreter Yardımcısı Abdulkadir Açar, Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Ticaret ve Sanayi Odası Meclis Başkanı İbrahim İletmiş, Şanlıurfa Esnaf ve Sanatkarlar Odaları Birliği Başkanı Şefik Bakay, Müsiad Şube Başkanı Mehmet Çalışkan, Askon Şube Başkanı Orhan Şahin, Memur-Sen Şanlıurfa İl Başkanı İbrahim Coşkun katıldı.

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 13:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195