Title of a News Article

Ucuz etle ilgili flaş gelişme! O markette…

.

Ucuz etle ilgili flaş gelişme! O markette…
banner206

Migros bir hafta boyunca kıymanın kilosunu 29, kuşbaşını ise 31 TL’den satacağını duyurdu.

Gazetelere ilan veren Migros, ‘Uzman Kasap’ etiketli ürünlerin vakumlu ambalajlarda sunulacağını, indirimli fiyatların 7-13 Kasım tarihleri arasında geçerli olacağını belirtti.

Et ve Süt Kurumu (ESK) aracılığıyla ‘ucuz et’ satışı BİM ve A101 marketlerinde başlanmıştı.

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba başlanan uygun fiyattan et satışının piyasa oturana kadar süreceğini söylemişti. Fakıbaba, aylık 6 bin ton ucuz karkas eti 10 bin tona çıkarabileceklerini açıklamıştı.

İşte marketlerdeki son kuşbaşı ve kıyma rakamları;

A101 ve BİM: Kıyma 29 TL Dana Kuşbaşı 31 TL

Onur Market: Kıyma 34.99 TL

Happy Center: Kıyma 32.95 TL

File Market: Kıyma 31 TL Dana Kuşbaşı 33 TL

Şok: Kıyma 16.50 (yarım kilo) Dana kuşbaşı 17.45 (yarım kilo)

 

"NE KADAR DA HOŞ BİR OLAY DEĞİL Mİ?"

Gıda, Tarım ve Hayvancılık Bakanı Ahmet Eşref Fakıbaba, ucuz et satışı yapan marketlerin dışındaki marketlerde de et fiyatının düşmesine ilişkin, "Ne kadar hoş bir olay değil mi?" dedi.

Kasaplardan eleştiri gelip gelmediğine yönelik soru üzerine Fakıbaba, kasapların, "Allah razı olsun. Bizim müşteri portföyümüz belli. Bu insanlar icabında bize gelmiyorlardı, ucuz et alıyorlardı, dua ediyorlardı." dediğini, bunun da önemli bir tespit olduğunu aktardı.

Ucuz et satacak marketlerin altyapısının uygun olup olmadığı, dolaplarının bulunup bulunmadığına yönelik soruya Fakıbaba, "Çikolatayı da dolaptan almıyorsunuz" karşılığını verdi.

Bakan Fakıbaba, ucuz et satışı yapan marketlerin dışında büyük bir market zincirinin de et fiyatlarını düşürdüğünün anımsatılması üzerine, "Ne kadar hoş bir olay değil mi?" ifadesini kullandı. (Posta)


Güncelleme Tarihi: 07 Kasım 2017, 18:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195