Title of a News Article

Üniversite-Sektör buluşması web semineri gerçekleşti

Üniversite-Sektör buluşması web semineri gerçekleşti
banner206

Harran Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu ve Organize Sanayi Bölge Müdürlüğü iş birliğinde Üniversite-Sektör buluşması web semineri yapıldı.

Covid-19 pandemi sürecinden dolayı Zoom programı üzerinden yapılan seminer, Harran Üniversitesi YouTube kanalından canlı olarak yayınlandı.

Şanlıurfa’da ayakkabı sektöründe uzman kişilerin telekonferansta buluştuğu programın açış konuşmalarını, Harran Üniversitesi Rektörü Prof. Dr. Mehmet Sabri Çelik, Şanlıurfa Organize Sanayi Bölge Müdürü Yunus Emre Aksu ve Karacadağ Kalkınma Ajansı Şanlıurfa Yatırım Destek Ofisi-Koordinatörü Yunus Çolak yaptı.

Harran Üniversitesi Organize Sanayi Bölgesi Meslek Yüksekokulu Müdürü Dr. Öğretim Üyesi Cevher İlhan Cevheri’nin moderatörlüğünü yaptığı web seminerine, Ayakkabı sektördeki gelişmeler ve marka stratejileri konusuyla FLO Ayakkabı-İşletme Müdürü Halil Öncel, Sektördeki gelişmeler sorunlar ve çözüm öneriler konularıyla Üçgen-Taban İşletme Müdürü Dinçer Tutçu ve Yılmazlar Ayakkabı-İşletme Müdürü İbrahim Halil Yılmaz, Üniversite-sanayi işbirliği konusuyla Gaziantep Üniversitesi Naci Topçuoğlu MYO Ayakkabı Tasarım ve Üretimi Bölümü Öğr. Gör. Ömer Uçtu, Ayakkabı ve Kalite Süreçleri konusuyla Ayakkabı Sektörü Uzmanı Nuray Işık Uslu, Ayakkabı Eğitiminin Gelişimi ve Önemi konusuyla Sektör Uzmanı Meltem Uyaroğlu ve ayak sağlığı ve ayakkabı ilişkisi konusuyla Harran Üniversitesi Sağlık Bilimleri MYO Podoloji Bölümü Öğretim Görevlisi Şerif Kirişçi sunumlarını gerçekleştirdi.

Pandemi dönemi olması dolayısıyla tüm sektörde kısıtlamalara gidilmesine karşı, 6. teşvik bölgesi olan Şanlıurfa'da yatırımların devam ettiğinin vurgulandığı toplantıda sektörün daha da ilerlemesi üzerinde duruldu. Ayakkabı sektöründe kümelenme, Bölgesel kalkınmada ayakkabı sektörünün önemi, ayakkabıda markalaşma, ayakkabı sektöründe kalite ve toplam kalite yönetimi ve müşteri memnuniyeti konuları öne çıktı. Son yıllarda ayakkabıcılık sektörünün Şanlıurfa'da yaygınlaşarak ciddi anlamda istihdam kazandığına vurgu yapıldı. Yatırımlar, sorunlar ve çözüm önerileri konularındaki sunumlarla program sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 14 Ekim 2020, 14:40
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195