Title of a News Article

Üniversite ŞUTSO ile anlaştı...

Üniversite ŞUTSO ile anlaştı...
banner206
Harran Üniversitesi'ndeki bilgi birikimi ve teknolojik altyapıyı kullanarak üniversite-sanayi işbirliğine katkıda bulunmak amacıyla, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile protokol imzalandı.

ŞUTSO’ya kayıtlı bulunan firmaların AR-GE ve inovasyon kapasitelerini arttırmak amacıyla düzenlenen protokolü, Harran Üniversitesi adına Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi adına ise Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol imzaladı.

Harran Üniversitesi Rektörlük makamında düzenlenen protokol imzalama törenine, Üniversite Rektörü Prof. Dr. Ramazan Taşaltın, ŞUTSO Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol, Rektör Yardımcıları Prof. Dr. Ali Sarıışık, Prof. Dr. Şerafettin Çelik, Genel Sekreter Yrd.Doç.Dr. Mehmet Akif Nacar ve ŞUTSO Yönetim Kurulu üyeleri katıldı.

İmza töreninden sonra konuşan Rektör Prof. Dr. Ramazan Taşaltın; “Bu işbirliği protokolü, Şanlıurfa’ya ve Şanlıurfa sanayisine sahip çıkma adımıdır. Sanayiye sahip çıkmak demek, iş üretmek demektir. Hocalarımız araştırma yapıyorlar. Bunun neticesini gidip bir başka yerde almaya çalışıyorlar. Biz bu iş birliği protokolü ile hocalarımıza, işletmelerin çalışmalarını inceleme imkanını sunuyoruz. Üniversite olarak her türlü iş birliğine ve yardıma hazırız. Sanayicilerimizden de şunu bekliyoruz; probleminizlerin tespiti için bizimle bir araya gelin. Tespit edeceğiniz problemleri çözecek hocalarımız var. El birliği ile üstesinden gelemeyeceğimiz hiçbir problem yoktur. Şanlıurfa’da araştırma-geliştirme projeleri için bu işbirliği protokolünü imzaladık. Bu iş birliğinin hayırlı olmasını diliyorum” dedi.

Yapılacak işbirliği için Harran Üniversitesine teşekkür eden Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Kayyum Heyeti Başkanı İsmail Demirkol; “Mayıs ayında AR-GE pazarı ile ilgili bir çalışmamız olacak. TÜBİTAK’a sunmak üzere arkadaşlarımız taslak çalışması hazırladı. Tabi ki bu bununla kalmayacak. Üniversite, sanayicilerin ve işadamlarımızın önünü açmaları gereken bir kuruluştur. Biz de önümüzü açmalarını bekliyoruz. Bu işbirliği protokolü ile bu yolun açıldığını düşünüyorum. Hayırlı olmasını temenni ediyorum” diye konuştu.

Heyetler protokolün imzalanmasının ardında Rektörlük binasının önünde hatıra fotoğrafı çektirdi.

Güncelleme Tarihi: 15 Aralık 2016, 16:39
YORUM EKLE
YORUMLAR
juri üyesi
juri üyesi - 7 yıl Önce

Yandaki adam çiğ köfte yeme yarışmasında ve pul biber tatma juri üyesi değilmi ticaret odasında isemi başladı

SIRADAKİ HABER

banner195