Title of a News Article

Urfa'da fırıncılar odası başkanı çileden çıktı

Urfa'da fırıncılar odası başkanı çileden çıktı
banner206
                      
Başkan Karaatlı belediyeleri göreve davet etti                      
Şanlıurfa’da son dönemlerde tartışılan ekmek kalitesi ve eksik gramaj Oda başkanını çileden çıkardı; “Yeter artık seçimlerde bitti. Belediyeler görevini yapsın!” dedi.
Kalitesiz ve eksik gramajlı ekmeklerin merdiven altı üretim olduğuna dikkat çeken Şanlıurfa Esnaf Odaları Birlik Başkan vekili ve Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “Seçim dedik, referandum dedik. Her şey bitti. Başta Tarım il müdürlüğü olmak üzere tüm belediyeleri ve yetkili kurumları göreve davet ediyorum. Her kes görevini yapsın. Vatandaşın sağlığıyla oynayan. Vatandaşın midesinden çalanlara önlem alınsın” dedi.
 BU İŞ ÇÖZÜLSÜN ARTIK
Merdiven altına 3-5 torba ununu atan herkesin “unlu mamuller” etiketiyle üretim yaptığını söyleyen Başkan Karaatlı; “Kayıtsız ve kaçak yapılan bu üretimler nedeniyle hem kayıtlı esnaf mağdur ediliyor. Hem de vatandaşa kalitesiz ekmekler yediriliyor. Hiçbir vergi ödemeden ruhsatsız bir şekilde yapılan üretimle rekabet edemeyen kayıtlı esnafımız perişan olurken kalitesizliğin bedeli de yine işini şerefiyle yapan vergisini ödeyen. İşçi çalıştıran esnafımıza çıkıyor” diyerek isyan etti.
EKMEKLERİN YÜZDE 70’İ EKSİK GRAMAJLI
Özellikle marketlerdeki ekmeklerin % 70 i eksik gramajla üretildiğini dile getiren Karaatlı, burada görevini yapmayan yetkilileri sorumlu olduğunu söyledi. 
Mehmet Emin Karaatlı; “Zabıtanın görevi nedir? Tarım İl müdürlüğü ne iş yapar? Neden bu kaçak üretim yapanlar denetlenmez? Vatandaş haklı olarak her gün bize şikayetlerini iletiyor. Ama denetim yapacak olanlar görevini yapmayınca kalitesizliğin ve eksik gramajın bedelini tüm esnaf olarak bizler ödüyoruz” diye konuştu.
  BELEDİYELERİ GÖREVE DAVET EDİYORUM
Başta büyükşehir Belediyesi olmak üzere tüm belediyeleri ve Tarım İl müdürlüğünü göreve davet ettiğini söyleyen Şanlıurfa Fırıncılar Odası Başkanı Mehmet Emin Karaatlı; “Korsan üretim yapan bu işletmeler denetlensin. Seçim bitti vatandaş belediyelerden iş bekliyor. Görevini yapmalarını bekliyor. En kötü denetim denetimsizlikten iyidir. Şehirde başıboşluk almış başını gidiyor. Herkes aklını başına alsın. Görevini yapsın. Görevini yapmayanlara gerekli cevabı vatandaş verecektir elbette. Ben son bir kez daha seslenmek istiyorum, tüm yetkili kurumlar görevini ivedilikle yapsınlar” diyerek bunu yapanların korsan fırın olduğunu, gerekli bilgilerin kendilerinde mevcut olduğunu, görev yapmak isteyen yetkililerin kendilerinden bilgi alabileceklerini söyledi.

Güncelleme Tarihi: 24 Mayıs 2017, 19:10
YORUM EKLE
YORUMLAR
mehmet Altun
mehmet Altun - 7 yıl Önce

Nasıl çileden çıkmasın ki. gerçektende her taraf kayıtsız ve ruhsatsız esnaflarla dolmuş. Belediyeler buna bir çözüm bulsunlar. Başkanımı tebrik ediyorum. Mehmet Altun-Bakkalbaşı

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142