Title of a News Article

Urfa'da ki sanayicilerle bir araya geldiler

Urfa'da ki sanayicilerle bir araya geldiler
banner206

Şanlıurfa Organize Sanayi Bölgesinde (OSB) yatırım yapan iş insanları, Vali Abdullah Erin, Büyükşehir Belediye Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, AK Parti İl Başkanı Abdurrahman Kırıkçı ve OSB Müdürü Osman Oktay’ın katılımıyla düzenlenen toplantıda, istişarelerde bulundular.

Şanlıurfa OSB’nin mevcut durumu, üretim, istihdam ve nitelikli iş gücü, şehrin sosyal ve ekonomik verileri, koronavirüs salgınını önlemeye yönelik aşı çalışmaları ve Şanlıurfaspor’a iş dünyasının mali desteklerinin görüşüldüğü istişare toplantısı, Valilik konferans salonunda yapıldı.

Toplantının açılış konuşmasını yapan Vali Abdullah Erin, toplantıya katılımları, Şanlıurfa’da yatırım yaptıkları ve istihdama sundukları katkıdan dolayı sanayicilere teşekkür etti.

Şanlıurfa sanayisinin mevcut durumu hakkında bilgiler veren Vali Erin, “Çok önemli bir iş yaptığınızın farkındayız. Her toplantımızda, Büyükşehir Belediye Başkanımız Zeynel Abidin Beyazgül ile her bir araya geldiğimizde, organize sanayideki çalışma koşullarının iyileştirilmesi, altıncı bölge teşviklerine ilave olarak yapabileceklerimizin de sürekli beyin jimnastiğini yapıyoruz. Ayakkabı İhtisas Bölgesi, Tekstil İhtisas Bölgesi de bu düşüncenin bir ürünüdür. Ayakkabıcılıkta bunu başardığımızı biliyorsunuz. Orada yine çoğu il dışından gelen yatırımcılarımız bugün binlerce kişiyi istihdam ediyor.” dedi.

Geçmişten gelen bazı problemlerin olmasına rağmen Urfa’nın 90’lı yılların Urfası olmadığını kaydeden Vali Erin, “Şanlıurfa 2000’li yılların da Urfası değil, Sadece 18-19 yıl içerisinde alt ve üst yapıya Cumhurbaşkanımızın liderliğinde 70 milyar Türk Lirasının üzerinde yatırımın yapıldığı bir şehirdir Şanlıurfa.” diye konuştu.

Bundan on yıl öncesine kıyasla Şanlıurfa’nın henüz dört dörtlük hale gelmediğini ancak geçmişe kıyasla büyük gelişmelerin katedildiğini ifade eden Vali Erin, “Ama daha gidecek çok yolumuz var. Burada girişim ve yatırım zihniyetini, birlikte karar verme ve birbirine destek olarak sanayinin gelişmesine katkı sunma zihniyetinin daha evvel problemli olduğunu biz de görüyoruz. Bu birlikte gerçekleştirdiğimiz projeler de bunu aşmaya yöneliktir. Birlikte attığımız her bir adım, geçmişte Urfa ile özdeşleşen olumsuz imajın her adımda yıkıldığını, insanların daha rahat şekilde yatırım kararı alabildiği bir il haline doğru gidiyoruz. Sanayileşme, İngiltere’de de, Fransa’da da böyle oldu. Dünyanın her yerinde sanayileşmenin başladığı ilk dönemlerle sonraki dönemler hızlı bir evrilme ile gider. Ama bu, tekâmülü gerektiriyor. Zaman istiyor.” dedi.

Şanlıurfa OSB’de 550’ye yakın parsel olduğunu ve bu parsellerden 400’e yakınında faaliyet olduğunu kaydeden Vali Erin, geriye kalan parsellerin büyük bölümünde de inşaat devam ettiğini bir kısmının ise ruhsatlandırma aşamasında olduğunu söyledi.

Türkiye’nin alan bakımından en büyük 10 sanayisi içerisinde bulunan Şanlıurfa OSB’nin 2 bin hektara yakın alanıyla yüzde 90 oranında doluluğa ulaştığına dikkat çeken Vali Erin, “Biz her zaman sanayicimizin, üretenin, bu şehre istihdam anlamında katkı sunanın, Şanlıurfa’nın olumsuz imajını değiştirmek için geçmişten bugüne büyük zorlukları göğüsleyen işletmelerimizin yanındayız, yanında olmaya devam edeceğiz. Tüm üretim yapmak isteyen, istihdam olanağı sağlamak isteyen kardeşlerimizin önünü açmak için şevkle çalışmak için hazırız.” dedi.

Sanayicileri, Şanlıurfaspor’a mali destek olmaya da davet eden Vali Erin, şehrin takımının yaşatılması için sanayicilerin desteğinin önemli olduğunu belirtti.

Toplantı, katılımcıların fikir ve önerilerini paylaşması, yapılan istişarelerin ardından sona erdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Temmuz 2021, 08:22
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142