Title of a News Article

Urfa heyetinden çıkarma...

.

Urfa heyetinden çıkarma...
banner206

 Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, sanayi sektörlerinde bilgi ve birikim alışverişine imkan tanıyacak sosyal etkileşim programları kapsamında yeni teknolojileri Şanlıurfa’ya aktarmak istediklerini söyledi.

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Finanse edilen (SEP) Sosyal Etkileşim Projesi kapsamında Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü  tarafında yürütülen  Projenin ikinci faz ayağı Ankara buluşmaları olarak gerçekleştirildi.

 

Şanlıurfa KOSGEB Müdürlüğü olarak Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından finanse edilen  ve Bölge Sanayileri Arasında Bilgi ve Tecrübe Aktarımı Projesi  kapsamında Şanlıurfa Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız ve Yönetim Kurulu Üyesi Temir Kurt, Ankara’da bir dizi gezi ve incelemede bulundu.

Ankara’da Ortadoğu Teknik ve Bilkent Üniversitesi’ni ziyaret ederek incelemelerde bulunan Yıldız; Bu proje ile birlikte Ankara ve Şanlıurfa illerinde, sanayi sektörlerinde bilgi ve birikim alışverişine imkan tanıyacak sosyal etkileşim altyapısının oluşturulması, üretim, pazarlama, dış ticaret, insan kaynakları, ar-ge, finans, bilişim, yönetişim ve teknoloji başlıklarında tecrübe aktarımının gerçekleştirilmesi, bölgesel kalkınmaya taraf olan kurumlar, kurum yöneticileri ve personel arasında uygulama ve pratikte kazanım niteliğinde olan unsurların, deneyimlerin ve pratiklerin paylaşılması hedeflenmektedir. Bizler de yeni  buradada bir dizi incelemede bulunduk ve bu anlamda  yeni teknolojileri Şanlıurfa’ya aktarmak istiyoruz. Bu yöndeki çalışmalarımızı tüm hızıyla sürdürüyoruz.İlimizdeki kurum ve kuruluşların da ortak çalışmalarının ülkemize ve ilimize faydalı olacağını düşünüyorum.” diye konuştu.

 

 Proje kapsamında Ankara’da gerçekleştirilen ziyarete katılan heyet İçerisinde  Şanlıurfa TEKNOKENT Yürütücü Ortağı olan  Şanlıurfa Ticaret Borsası’nı  temsilen Ticaret Borsası Yönetim Kurulu Başkan Yardımcısı Cemal Yıldız, Yönetim Kurulu Üyesi Temir Kurt, katılarak heyet ile birlikte,  Ankara Sanayi Odası Başkanı Nurettin Özdebir’i  makamında ziyaret ederek Sincan Organize Sanayi Bölgesi Hakkında Bölge yönetimi tarafından  brifing aldı. Daha sonra  ODTÜ TEKNOKENT’i ziyaret ederek Genel Müdür Hanzade Sarıçiçek ve ODTÜ TEKNOKENT Sanayi Direktörü Ahmet Öztürk tarafından bilgi verilen heyet,  BİLKENT CYBERPARK’’ta incemelelerde bulundu.  Saha İnceleme çalışmasında Sincan Organize sanayi Bölgesinde Bulunan ERKUNT Traktör Fabrikası , YİĞİT Akü  ve GÖÇMAKSAN İnşaat Makinaları İmalat İşletmeleri gezilerek İşletmelerin Şanlıurfa’da yatırım yapmaları doğrultusunda Karacadağ Kalkınma Ajansı Direktörü Yunus Çolak ve  KOSGEB Şanlıurfa Müdürü İdris Erkeksoy tarafından sunum yapıldı. 

 

Güncelleme Tarihi: 29 Şubat 2016, 17:43
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195