Title of a News Article

Urfa Nar Ekşisini Dünyaya Tanıttılar

Urfa Nar Ekşisini Dünyaya Tanıttılar
banner206

Harran Üniversitesi Teknokent’te üretilen Şanlıurfa Organik Nar Ekşisi, Harranatura markasıyla bu yıl dünya organik pazarlarına tanıtıldı.

Dünyada ve Türkiye’de her geçen gün büyüyen doğal ve organik ürünler sektörünün buluştuğu, 9’uncu Exponatura Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarı, 10-13 Ocak 2019 tarihlerinde İstanbul Fuar Merkezi’nde düzenlendi.

Doğal, organik ve sağlıklı ürünler sektöründe Türkiye, Avrupa Birliği ve Ortadoğu başta olmak üzere birçok ülkeden sektör profesyonelleri, işadamları, perakende, toptancı, distribütor, temsilci ve tüm ilgililerin iş bağlantıları kurabilecekleri profesyonel bir ticaret platformu olan Exponatura fuarında, Şanlıurfa Teknokent’te üretimi yapılan Şanlıurfa organik nar ekşisi de Harranatura markasıyla tanıtıldı.

GAP Bölge Kalkınma İdaresi Organik Küme Projesi ve Harran Üniversitesi tarafından desteklenen proje kapsamında, Şanlıurfa’da organik olarak yetiştirilen narlardan elde edilen ve son teknoloji kullanılarak üretilen nar ekşisinin fuarda büyük ilgi gördüğünü belirten Harran Üniversitesi Ziraat Fakültesi Gıda Mühendisliği Bölümü Öğretim Üyesi Prof. Dr. Hasan Vardin, sağlıklı gıda standartları konusunda çok iddialı bir ürün çıkardıklarını ve bu ürünün başta bölgedeki üreticiler olmak üzere, girişimcilere örnek olması amacıyla tanıttıklarını söyledi.

Şanlıurfa Teknokent’te kurdukları pilot tesis ile bölgedeki nar üreticileri ve sanayicilere yönelik inovasyon amaçladıklarını belirten Vardin, nar meyvesinin yetiştirilmesinden, sofraya sunulmasına kadar tüm aşamaların organik tarım mevzuatına ve dünya çapında standart kabul edilen sağlıklı gıda niteliklerini taşıması gerektiğine işaret ederek, organik ürün pazarına üretici ve imalatçı olarak dahil olmak isteyen müteşebbislere destek vermeye hazır olduklarını söyledi.

Yerli ve yabancı yüzbinlerce kişinin ziyaret ettiği Exponatura’da, Şanlıurfa’nın marka değeri olan nar ekşisini tanıttıklarını ve çok büyük beğeni topladığını belirten Harranatura Pazarlama Sorumlusu Mahmut Erdem ise, fuarda tanıttıkları nar ekşisi ile tanışan kişilerin tat ve aromaya hayran kaldıklarını dile getirdi.

Şanlıurfa’nın organik ürünlerinin de tanıtıldığı Exponatura Doğal, Organik ve Sağlıklı Ürünler Fuarına GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkan Yardımcısı Mehmet Açıkgöz, GAP BKİ Bölge Müdürü Hasan Kılıç, Harran Üniversitesinden Prof. Dr. Hasan Vardin,  GAP BKİ Organik Proje Koordinatörü Nusret Mutlu ve Harranatura Pazarlama Sorumlusu Mahmut Erdem katıldı.

Güncelleme Tarihi: 15 Ocak 2019, 16:48
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195