Title of a News Article

Urfa, Türkiye'de altın fakiri il çıktı

Şanlıurfa Türkiye'de kişi başına altın mevduatının en düşük olduğu il olarak kayıtlara geçti. Nedeni ise Urfalıların altında bankayı tercih etmemesi...

Urfa, Türkiye'de altın fakiri il çıktı
banner206

Bankacılık Düzenleme ve Denetleme Kurumu (BDDK) ve Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) verilerinden derlenen bilgilere göre nüfusu 1 milyon 892 bin olan Şanlıurfa, Türkiye'de altın bazında en fakir il olarak kayıtlara geçti. Buna göre Türkiye'de kişi başına altın mevduatının en düşük olduğu il ise 26,5 lira ile Şanlıurfa oldu. TÜİK verilerine göre Şanlıurfa'da gerçek kişilere ait bankalarda toplam 50 milyon 210 bin liralık altın mevduatı bulunuyor. Bu anlamda Şanlıurfa'nın hemen arkasından 36,8 lira ile Siirt gelirken, bankada kişi başına ortalama 43,9 liralık altın mevduatı bulunan Şırnak üçüncü, 48,4 liralık altın mevduatı bulunan Gaziantep ise dördüncü sırada yer aldı. Hatay, Adıyaman, Diyarbakır, Mardin, Van, Kahramanmaraş, Batman, Ağrı, Tunceli, Kayseri, Osmaniye, Mersin, Bursa, Kilis ve Aydın, bankada kişi başına 100 liranın altında altın mevduatı olan diğer iller olarak sıralandı.

 

BİR BAŞKA İHTİMAL DAHA VAR

İstatistiklere göre Şanlıurfa'da gerçek kişilere ait bankalarda toplam 50 milyon 210 bin liralık altın mevduatı bulunuyor. Kadınlarının altın takılara merakı ile sürekli olarak gündeme gelen Şanlıurfa'nın böylesine bir tabloda yer almasının gerekçeli bir nedeni 'Urfalıların altınlarını bankaya yatırmaması' olarak gösteriliyor. Urfalı kuyumculara göre Urfalılar altınlarını bankaya vermek yerine evlerinde güvenilir yerlerle muhafaza ediyor. Bu da bankalardaki altın mevduatının düşük olmasında önemli bir faktör olarak gösteriliyor.  (URFASTAR)

Güncelleme Tarihi: 22 Ekim 2016, 12:47
YORUM EKLE
YORUMLAR
Has urfalı
Has urfalı - 7 yıl Önce

Düğünde takılar nereye gidiyor anlamıyorum urfadan başka hiçbir yerde böyle altın yarışı yok

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142