Title of a News Article

Urfa ZMO kadro talep etti

Urfa ZMO kadro talep etti
banner206

ZMO, tarım danışmanları için kadro talep etti!

Şanlıurfa Ziraat Mühendisleri Odası Başkanı Abdullah Melik, "Tarım danışmanlarının; Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, belediyelerde, ziraat odalarında ve birliklerde tarımsal danışmanlık birimleri oluşturularak kadro verilmelidir" diye konuştu.

Ziraat Mühendisleri Odası (ZMO) Şanlıurfa Şubesi Türkiye’deki tarım danışmanlarının yakından ilgilendiren mevzuat değişikliğiyle ilgili basın açıklaması yaptı. Toplamda 8 bin, aktif çalışan 1200 tarım danışmanıyla ilgili Tarım Bakanlığı’nda yapılması düşünülen mevzuat değişikliği ilgili basın açıklaması yapan ZMO Şanlıurfa Şubesi Başkanı Abdullah Melik tarım danışmanlarına kadro verilmesini talep etti. Çalışan tarım danışmanlarının özlük haklarının da iyileştirilmesi gerektiğini vurgulayan Melik, şunları ifade etti: "Tarımsal teknolojileri, yeni tarım tekniklerini ve gelişmeleri; çiftçilerimize aktarılmasında bölgemiz ve ülkemiz tarımının kalkınmasında rol üstlenmeyi kendine bir görev olarak kabul etmiş serbest olarak ya da Ziraat odaları ve çeşitli birliklerde çalışan Türkiye’ye genelinde yaklaşık 8 bin aktif çalışan 1200, ilimiz Şanlıurfa’da ise 41 tarım danışmanı arkadaşımız görev yapmaktadır. 2009 yılından beri, tarımsal yayım ve danışmanlık hizmetleri desteklenmektedir ve desteklenmeler her geçen gün düşürülmektedir.   

‘TARIM ALANLARIMIZ AZALIYOR’

Dünya nüfusu gittikçe artmakta buna paralel olarak tarım alanlarımız azalmaktadır. Çiftçilerimizin birim alanda daha yüksek verim elde edebilmesi için tarımsal bilgi ve teknoloji çiftçiyle buluşturup çiftçiye yön verenler tarım danışmanlarıdır. Yine bu Covid-19 ( pandemi) döneminde sokağa çıkma yasağı kapsamında evlerimize güvenli gıda erişimini sağlayanların arasında da tarım danışmanlarının rolü çok büyüktür. 1000 köye 1000 tarım gönüllüsü, KöyMer ve Tar-Gel gibi bakanlığın geçmişte uygulamış olduğu projelerde görev yapan teknik elemanların hepsi Tarım ve Orman Bakanlığının bünyesinde kadroya alınmıştır. Önümüzde ki günlerde uygulama esaslarında bakanlığın mevzuat değişikliğine gideceği; 2009 yılından beri Tarımsal Yayım ve Danışmanlık hizmetlerini destekleme adı altında devletin desteklediği bu uygulamada görev yapan Tarım Danışmanlarının; Tarım ve Orman Bakanlığı bünyesinde, Belediyelerde, Ziraat Odalarında ve Birliklerde Tarımsal Danışmanlık birimleri oluşturularak kadro verilmelidir. Devlet bu arkadaşlarımıza istihdam yaratıp kadro veremiyorsa mevzuat değişikliğine gidilip özlük hakları iyileştirilmelidir. Tarım Danışmanlığı yapan Ziraat Mühendisleri, Tekniker, Teknisyen ücretlerinin aylık olarak kamuda çalışan bir Ziraat Mühendisi, Tekniker, Teknisyen aylığına denk gelecek şekilde olmalı, Tarım Danışmanlarının yıllık çalışma sürelerine göre (Kıdem) aylık ücretleri düzenlenmeli."

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2021, 17:31
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195