Title of a News Article

Urfa’dan ‘Erdoğan’ın çağrısına destek

.

Urfa’dan ‘Erdoğan’ın çağrısına destek
banner206

Müstakil Sanayici ve İşadamları Derneği (MÜSİAD) Şanlıurfa Şube Başkanı Mahmut Barut, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "istihdam seferberliği" çağrısına mevcut istihdamı yüzde 10 artırarak destek vereceklerini bildirdi.

Barut, bir otelde düzenlediği basın toplantısında, kısa süre önce göreve gelen yeni yönetim kurulunu tanıttı.

Geçen yıla ilişkin değerlendirmelerde bulunan Barut, teşvik ve desteklerle her geçen yıl kentteki ekonomik hayatın canlandığını ifade etti.

Anayasa değişikliği teklifiyle ilgili yapılacak halk oylamasının ülkenin gelişimi açısından büyük önem taşıdığını anlatan Barut, "16 Nisan'da gerçekleşecek referandumda 'evet' diyoruz. Bu süreçten inşallah milletimiz kazanacak, gerçekleşecek olan referandumun ülkemizin birlik ve beraberliğine katkı sunacağına inancım tamdır. Bu referandum süreci sonrası ülkemiz 2023 hedeflerine çok daha hızlı yürüyecektir. Bizler bu konuda elimizden geleni yapacağız." dedi.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın gündeme getirdiği "istihdam seferberliği" çağrısına destek vereceklerini vurgulayan Barut, şunları kaydetti:

"Cumhurbaşkanı'mızın ülkemizde istihdamı artırmak için iş dünyasına çağrısı oldu. Biz de MÜSİAD Şanlıurfa olarak Cumhurbaşkanı'mızın bu çağrısına evet diyoruz. Yüzde 10 istihdam artırma çağrısını üyelerimizin tamamına yapmış bulunmaktayız. Yönetim kurulu olarak bu kararı aldık. Üyelerimizin mevcut istihdamını yüzde 10 artırma kararı aldık. Bu kararın net sayıları önümüzdeki dönemde belli olacak, hayırlı olmasını ümit ediyorum."

 

"Sektör buluşmaları yapılacak"

Barut, yeni dönemde bölgenin ve şehrin önceliklerine yönelik vizyonel çalışmalara ağırlık vereceklerini söyledi.

Kentin potansiyelini ortaya çıkarabilmek için gayret edeceklerini ifade eden Barut, bu kapsamda Sektör Buluşmaları Projesini uygulamaya koyduklarını belirtti. Her 15 günde bir farklı sektörün tüm temsilcileriyle bir araya geleceklerini anlatan Barut, sektörlerin sorunlarını birebir ilgili bakanlığa rapor halinde ileterek, takipçisi olacaklarını kaydetti.

Barut, yaklaşık 6 ay sürmesi planlanan proje sonunda ise Türkiye'de iş dünyasının önemli temsilcilerinin de katılımıyla bir zirve yapmayı planladıklarını dile getirdi.

Cazibe Merkezleri Programı kapsamında da kentte iş adamlarının girişimlere başladığını bildiren Barut, daha çok tarım, tekstil ve kimya sektörü üzerine yatırımların planlandığını sözlerine ekledi.

Güncelleme Tarihi: 15 Şubat 2017, 16:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142