Title of a News Article

Urfalı Başkan konuştu

Urfalı Başkan konuştu
banner206
Şanlıurfalı Bürokrat SGK Başkanı M.Selim Bağlı iki gün memleketinde bazı gezi ve temaslarda bulundu. Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile bir araya gelen Bağlı daha sonra tarlada çalışan çiftçi ve çiftçi temsilcileri ile buluştu. 
SGK Dünyanın Her Yerinde Açık Verir SGK Başkanı Bağlı kurumun yapısı gereği dünyanın her yerinde açık vereceğini ifade etti. 


Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı çeşitli temaslarda bulunmak üzere geldiği Şanlıurfa’da basın mensuplarına açıklamalarda bulundu. Bağlı gerçekleştirdiği açıklamada sosyal devlet olmanın bir gereği olarak SGK’nın vatandaşların ihtiyaçlarını finanse edebilmek için var olduğunu, bu anlamda sağlık sorunu olan vatandaşın zor durumda kalmaması için tahlil ve tetkiklerinin en iyi şekilde gerçekleştirilmesinin kendileri açısından önemli olduğunu ifade ederek son dönemlerde hastanelerde hastalara gereksiz yere MR ya da tomografi çekildiği ve maliyetli tahlil uygulamaları yapılarak Sosyal Güvenlik Kurumu’nun zarara uğratıldığı yönündeki iddiaların yersiz olduğunu belirtti.

Sağlık alanında vatandaşa sunulan hizmetlerin kapsamı ile ilgili de açıklamalar yapan Başkan Bağlı verilen hizmetler düşünüldüğünde dünyada her yerde SGK gibi kurumların açık vereceğini bunun sosyal devlet olmanın bir gereği olarak devletin vatandaşın ihtiyaç duyduğu tedaviyi finanse etmesinden kaynaklandığını sözlerine ekledi.

Sağlığa Erişimde Dünya Lideriyiz

Vatandaşının yüzde 99’unun Genel Sağlık Sigortası ile sağlığa erişimi olduğunu belirten Başkan Bağlı bu alanda vatandaşlara sunulan hizmetlerin dünyada ikinci bir ülkede olmadığını ifade etti. Mevcut sağlık paketinin içerik ve genişliğinin kapsamının fazlasıyla derin olduğunu söyleyen Bağlı bu alanda Türkiye kadar düşük bir maliyet ve kolay bir erişim imkanının hiçbir yerde bulunamayacağını da sözlerine ekledi.

Tetkik ve Tahlillerde İsrafın Önüne Geçeceğiz

Sosyal Güvenlik Kurumu ve Sağlık Bakanlığı tarafından alınan bir karar ile yersiz tetkik ve tahlillerin önüne geçilerek israfı önlemek için alt yapı çalışmaları gerçekleştirdiklerini belirten Bağlı buradaki en büyük hedefin vatandaşın ihtiyaç duyduğu bakımı engellemeden israfı engellemek olduğunu ve bu nedenle de gerekli tedbirlerin bakanlık ile birlikte alınacağını ifade etti. 


Güncelleme Tarihi: 19 Kasım 2017, 15:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142