Title of a News Article

Urfalı Başkanın Gözü 15 Ekimde ...

Urfalı Başkanın Gözü 15 Ekimde ...
banner206

 SERA-BİR Başkanı Yanmaz: "Kısa bir süre önce Rusya'dan bağımsız bir heyet Türkiye'ye geldi ve SERA-BİR olarak bizimle görüştü. Özel bir izinle kasım ve mayıs döneminde ilk olarak 10, sonrasında 50 ve son olarak 300 bin ton domates alacaklarını söylediler" açıklamasında bulundu.Sera Yatırımcıları ve Üreticileri Birliği (SERA-BİR) Başkanı Müslüm Yanmaz, son iki yıldır gündemde olan Rusya'ya domates ihracatına ilişkin, "Görüşmeler olumlu seyrediyor 1 Ekim olmasa da 15 Ekim gibi bu ambargonun kalkmasını bekliyoruz." dedi.

Yanmaz, AA muhabirine yaptığı açıklamada, Rusya ve Türkiye arasında son dönemde ilişkilerin giderek iyiye gittiğine dikkati çekerek, özellikle domates üreticileri olarak bundan memnuniyet duyduklarını belirtti.

Yaklaşık iki yıldır Rusya'nın olumsuz tutumu nedeniyle, domates üreticilerinin sıkıntı yaşadığını anlatan Yanmaz, tarafların olumlu açıklamalarının sektöre umut aşıladığını dile getirdi.

Yanmaz, Rusya Tarım Bakanı Yardımcısı Yevgeni Gromıko'nun, Türkiye’den domates ithalatının devam etmesine yönelik tekliflerini hükümete ilettiklerini söylemesi ve Ekonomi Bakanı Nihat Zeybekci'nin açıklamalarının kendilerini sevindirdiğini anlattı.


Güncelleme Tarihi: 30 Eylül 2017, 18:28
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195