Title of a News Article

Urfalı kadınlar iş sahibi oluyor

Urfalı kadınlar iş sahibi oluyor
banner206
 Büyükşehir Belediyesinin başlattığı faizsiz kredi uygulamasıyla Urfalı kadınlar iş sahibi oluyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi, 'Mikro Kredi' uygulaması kapsamında 11 Kadına daha bin ila 5 bin lira arasında kredi desteği verildi. Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, "Şanlıurfalı kadınlarımız güçlüdür ve iş sahibi olmak isteyen her kadınımıza kredi vermek istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi tarafından başlatılan ve 6 bin üye sayısına ulaşan mikro kredi uygulamasında iş yeri açmak veya işini büyütmek isteyen kadınlara geri dönüşümlü faizsiz bin ila 5 bin lira kredi desteği sağlanıyor. Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi konferans salonunda düzenlenen mikro kredi dağıtım törenine Şanlıurfa Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi, eşi Sema Çiftçi, AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ile krediden faydalanan üyeler ve aileleri katıldı.

HER KADININ İŞ SAHİBİ OLMASINI İSTİYORUZ

Şanlıurfalı kadınların iş sahibi olmaları amacıyla başlatan mikro kredi uygulaması ile birlikte her geçen gün üye sayısının arttığını ve her kadına mikro kredi vermek istediklerini anlatan Başkan Çiftçi, "Ekonomik olarak normal bir şekilde geçimini sağlayan bir ailede eğer hanımı eğer kızı iş yapmak istiyorsa Şanlıurfa Belediyesi olarak mikro kredi uygulaması ile onlara kredi desteği sağlıyoruz. İş yapmak isteyen kadınlarımıza geri dönüşümlü olarak sermayeyi biz veriyoruz. İş alanlarına göre kadınlarımıza bin ila 5 bin lira arasında farklı şekilde kredi ödemesi yapıyoruz. Bu güne kadar 5 bin 488 aile mikro kredi uygulamamızdan faydalanmış ve bu güne kadar 17 milyon 169 bin 227 lira destek sağlandı. İmkanlarımızı zorlayarak kadınlarımızın ayakları üzerinde durmasını istiyoruz. Kadınlarımız bir yandan iş sahibi olurken bir yandan da aile bütçelerine önemli derecede katkı sağlıyor. Projenin her mahallede tanıtılması ve duyurulmasını istiyoruz. Güneydoğu ve Şanlıurfalı kadınlarımız güçlüdür ve iş sahibi olmak isteyen her kadınımıza kredi vermek istiyoruz" dedi.

Şanlıurfa AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül ise kadınlara yönelik kredi desteği sağlayan Büyükşehir Belediye Başkanı Nihat Çiftçi'ye teşükkür etti. Mikro kredi uygulaması ile çocuklarını okutarak işyerini büyütüp aile bütçesine katkıda bulunduklarını anlatan kredi uygulamasından faydalanan kadınlar ise kredi uygulamasıyla hayatlarının değiştiğini ve iş sahibi olduklarını söylediler. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Çiftçi, eşi Sema Çiftçi ile AK Parti İl Başkanı Zeynel Abidin Beyazgül, kadınlara kredilerini verdiler.

Güncelleme Tarihi: 14 Kasım 2017, 08:14
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142