Title of a News Article

Urfalı Kadınlardan büyük başarı

Urfalı Kadınlardan büyük başarı
banner206
 Türkiye genelinde kadın girişimciler yetiştirmek üzere yola çıkan Fikrim Geleceğim Projesi kapsamında Şanlıurfalı 30 kadın girişimci adayı, 46 saatlik ücretsiz girişimcilik eğitimini başarıyla tamamladı.

Kendi girişimlerini kurmak üzere gün sayan adaylar, bir otelde düzenlenen törenle Küçük ve Orta Ölçekli İşletmeleri Geliştirme ve Destekleme İdaresi Başkanlığı (KOSGEB) ve Boğaziçi Üniversitesi Yaşamboyu Eğitim Merkezi (BÜYEM) onaylı sertifikalarını aldı.

Sertifika törenine, KOSGEB Şanlıurfa İl Müdürü İdris Erkeksoy, Türkiye Odalar ve Borsalar Birliği (TOBB) Şanlıurfa İl Kadın Girişimciler Kurulu Başkan YardımcısıFehime Çoban Avcı, Boğaziçi Üniversitesi Yaşam Boyu Eğitim Merkezi DanışmanıAyşe Pelin Atabarut, Kapsayıcı Büyüme Derneği Başkanı Kadir Kılıçparlar ve gazeteci – yazar Elif Ergu Demiral başta olmak üzere çok sayıda değerli isim katıldı.

İLHAM VEREN HİKAYELER 
Gazeteci-yYzar Elif Ergu Demiral, sertifika töreninde kadın girişimci adaylarıyla bir araya geldi. Eğitimlerini tamamlayan girişimci adaylarına yol göstermek amacıyla dünyada ilham veren kadınların hikayelerinden çarpıcı örnekler anlatan Ergu, tören sonrası “İlham Veren Kadınlar” isimli kitabını Şanlıurfalı kursiyerler için imzaladı.

46 SAATLİK EĞİTİM 
Fikrim Geleceğim Projesi'ne katılmak isteyen 400’ü aşkın Şanlıurfalı kadın girişimci adayı www.fikrimgelecegim.com sitesindeki başvuru formunu doldurarak başvuruda bulundu. Projeye kabul edilen 30 kadın girişimci adayı, içeriği beş modülden ve toplam 46 saatten oluşan eğitimlere katıldı. Fikrim Geleceğim kursiyerleri, Boğaziçi Üniversitesi'nin akademik katkılarıyla verilen eğitim süresince Kişisel Yönetim Becerileri, Girişimciliğe Giriş, İş Planı Kavramı ve Öğeleri, Atölye Çalışmaları, İş Planının Hazırlanması ve Sunumu alanlarında dersler aldı.

HEDEF YENİ KADIN GİRİŞİMCİLER 
Kapsayıcı Büyüme Derneği, BÜYEM ve KOSGEB'in birlikte yürüttüğü, TOBB Kadın Girişimciler Kurulu'nun destek verdiği proje Türkiye’nin hem kadın istihdamı hem de kadın girişimci sayısı bakımından dezavantajlı bir ülke olduğu gerçeğinden hareketle yeni kadın girişimciler yaratmayı hedefliyor.

Eğitim maratonunun dördüncü yılında İzmir, Gaziantep, Kastamonu, Adana, Çanakkale, Konya, Kars, Edirne, Eskişehir ve Şanlıurfa’da toplam 300kadına ulaşan Fikrim Geleceğim projesi, kadın girişimci adaylarıyla buluşmaya devam edecek.

Güncelleme Tarihi: 09 Mayıs 2018, 15:23
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195