Title of a News Article

Urfalı kadınlarla buluştular...

Türkiye'nin farklı bölgelerinde yaşayan dezavantajlı kadınların farklı alanlarda istihdam edilebilmesi için Yeni Dünya İş Kadınları Platformu adlı bir oluşuma imza atan Havva Firdevs Külünk, 20 iş kadınıyla aktif çalışmalar yürütüyor. Ev kadınlarının ürettikleri ürünleri satarak para kazanmalarını hedeflediklerini söyleyen Külünk ‘ Kadınlar üretecek, Türkiye ve Şanlıurfa Büyüyecek’dedi.

 Yeni dünya İş Kadınları Platformu başkanı ve üyeleri dün Şanlıurfalı kadınlarla bir araya geldiler.  Haşimiye meydanında bulunan dernek binasında bir araya gelen kadınlar üretim ve istihdam konusunda görüş alış-verişinde bulundular.

2012 Yılında Havva Firdevs Külünk Tarafından Kurulan Yeni Dünya İş Kadınları Platformu;işveren ve akademisyen Kadınlardan oluşuyor .Platformun amacı Anadolu’da Ki Kadınlara İstihdam alanları açmaktır .Sermaye platform üyeleri tarafından oluşturulan fon İle karşılanmaktadır.SermAye platformdan ; Üretim Kadınlardan ;satış desteği de Platformdan oluşmaktadır.Bugüne kadar Isparta;Denizli;Hatay;Manisa da Projeler geliştiren Platform 30 Kasım Günü Kadınlara önce eğitim verdiler Sonra da deneyimli hocalarla beraber 3 gün boyunca üretim yaptılar.

Yeni Dünya İş kadınları Platformu yönetim kurulu üyesi Merve Bingöl, Şanlıurf’da önemli yatırımların olması için büyük bir potansiyel var. İnsan gücü var, kadınlarımız üretim yapmak ve topluma katkı sağlamak istiyorlar. 2012 Yılından bugüne 81 İl 1.200 kadına İstihdam sloganıyla hedeflerine doğru yürüyoruz, .Kadınlar Üretsin;Türkiye Büyüsün ;Şanlıurfa Üretsin Türkiye Büyüsün hedefindeyiz, Şanlıurfa’da yeter ki kadınlarımıza imkan tanınsın, yapamayacakları hiçbir şey yok’dedi. 

Öte yandan Urfada ki programa yönetim kurulu üyesi Sare Kaya'da katıldı 

Güncelleme Tarihi: 08 Haziran 2023, 11:11
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195