Title of a News Article

Urfalı, Yörem diye diye kendini aştı...

Urfalı, Yörem diye diye kendini aştı...
banner206

Şanlıurfa’da açtığı küçük bir unlu mamulleri dükkânı ile gelen talep üzerine işlerini büyüterek Gıda İmalatçıları Sitesinde fabrika açan Mehmet Arslan, şuanda Urfa Yörem Baklavaları firması adı altında günde 4 Bin tepsi baklava üretimi yapıyor. Üretilen baklavalar, Türkiye’nin birçok yerinde bulunan şubelere ulaştırılıyor. 


Türkiye’de, baklava sektörüne Şanlıurfa da adını altın harflerle yazdırmaya başladı. Daha önceki yıllarda baklava üretimi konusunda beklenen verimi alamayan Şanlıurfa, son zamanlarda baklava sektöründe olumlu gelişmeleri yaşıyor. Bu olumlu gelişmelerden biri de Mehmet Arslan’ın yönetim kurulu başkanlığını yaptığı Urfa Yörem Baklavaları oldu. Şanlıurfa Gıda İmalatçıları Sitesi Derneği Başkanı Kureyşi Çelik'te hemen hemen hergün bölgede bulunan işletmeleri gezerek esnafın sorun ve talepleriyle uğraşıyor. Urfa Sanayi Şehri olacak diyen Çelik, bölgedeki çalışmalarıyla takdir topluyor. 

GÜNDE 5 TEPSİYLE BAŞLADI, ŞİMDİ 4 BİN TEPKİ BAKLAVA ÜRETİYOR
Şanlıurfa’da 1995 yılında 40 metrekarede baklava işine küçük bir unlu mamulleri açarak başlayan ve günde 5 tepsi sipariş alan Mehmet Arslan, yaptığı kaliteli hizmetin sonucunda siparişleri yetiştirememeye başladı. Baklava sektöründe dev bir adım atarak başlayan ve Gıda İmalatçıları Sitesinde şuanda Bin 400 metrekare üzerinde dev bir fabrika kuran Arslan, Urfa Yörem Baklavaları adı altında günde 4 Bin tepsi baklava üretimine başladı.

HEDEF ORTADOĞU VE AVRUPA 
 Sivas, Malatya, Van, Hakkâri ve Sinopi başta olmak üzere Türkiye’nin birçok ilinden baklava siparişi alan ve 120 kişinin istihdam edildiği Urfa Yörem Baklavaları üretim tesisinde, ilerleyen yıllarda Avrupa ve Ortadoğu’ya da baklava göndermeyi hedefleniyor. Kaliteli ve fiyat konusunda çok uygun baklava üreten Urfa Yörem’de; cevizli baklava 12 TL’den ve fıstıklı sarma baklava ise 42 TL’den satışa sunulduğu öğrenildi.

ARSLAN: GÜNDE 4 BİN TEPSİ BAKLAVA ÜRETİYORUZ

Urfa Yörem Baklavaları Genel Müdürü Turan Arslan, Urfastar’a yaptığı açıklamada, “Böyle bir marka yarattığımızdan dolayı kendimize ve yanımızda çalışan tüm personelimize teşekkür ediyorum. El birliğiyle zincirleme olarak büyüyoruz. Türkiye’de 81 il ve 360 ilçenin yüzde 80’inde bulunmaktayız. ‘Tatlı yiyelim tatlı konuşalım’ diyen tüm vatandaşlarımıza hitap ediyoruz. Kaliteli bir hizmet sunuyoruz. Baklava üretiminde kullandığımız fıstık ve tereyağımız da çok kalitelidir” dedi.

Arslan, 120 personelin çalıştığı firmalarında günde 4 Bin tepsi baklava ürettiklerini belirterek, ilerleyen yıllarda Avrupa ve Ortadoğu’ya da baklava gönderebilmeyi hedeflediklerini belirtti.

Güncelleme Tarihi: 23 Haziran 2020, 15:11
YORUM EKLE
YORUMLAR
URFALI
URFALI - 4 yıl Önce

Ürünlerine kullandığı şeker,şeker pancarından üretile şeker mi,yoksa glukoz şurubu mu acaba.Hayırlı işler

SIRADAKİ HABER

banner195