Title of a News Article

Urfa'ya 35 Milyon Hibe..

Şanlıurfa'da 29 projeye toplamda 35 Milyon tl'lik hibe desteği sağlandığı bildirildi.

Urfa'ya 35 Milyon Hibe..
banner206

Tarım Gıda ve Hayvancılık Bakanlığına bağlı Tarımsal Kırsal Kalkınma Koordinatörlüğü tarafından Şanlıurfa’lı yatırımcılara yönelik hibe desteği devam ediyor.

Geçtiğimiz aylarda süt ve süt ürünleri ve Meyve sebze işletmelerine yönelik çıkarılan çağrı üzerine Şanlıurfa’dan çok sayıda firma yatırım için müracaatta bulundu. TKDK İl Koordinatörlüğü yapılan başvurular arasında 29 firmayı değerlendirmeye aldı ve bu firmaların yatırımlarına hibe desteğini sağladı.

TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörü Mustafa Bozkurt, kurum tarafından yürütülen projelerle ilgili  bir açıklama yaptı.  Bozkurt açıklamasında şunları kaydetti.TKDK Şanlıurfa İl Koordinatörlüğü tarafından  IPARD programı kapsamında 11. başvuru çağrı dönemi süresince sözleşmesi imzalanan toplam yatırım tutarı 52 Milyon TL olan 167 adet projeye toplam 22 Milyon TL destek sağlamıştır.  Bu projeler kapsamında ilimizde 11 adet AB standartlarında Süt ve Et Üreten Tarımsal İşletme, 2 adet Süt ve Süt Ürünlerinin İşlenmesi tesisi, 1 adet Meyve ve Sebzelerin İşlenme tesisi kurulmuş ve Çiftlik Faaliyetlerinin Çeşitlendirilmesi ve Geliştirilmesi kapsamında 153 çiftçimize traktör, kovan, karavan ve çeşitli tarım alet ve makine-ekipman desteği sağlamıştır. Bozkurt, 12. başvuru çağrı dönemi kapsamında sözleşmesi imzalanan ve yatırım tutarı 35 Milyon TL olan 29 adet projeye 2014 Aralık sonuna kadar toplam 17 Milyon TL ödeme gerçekleştirileceğini sözlerine ekledi.

TKDK İl Koordinatörü  Mustafa Bozkurt’ Şanlıurfa’da bu yıl sonunda çıkacak olan yeni çağrı ile yatırım desteğine devam edeceklerini  sözlerine ekledi. 

Güncelleme Tarihi: 10 Eylül 2014, 11:56
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195