Title of a News Article

Urfa'ya neden geldi...

.

Urfa'ya neden geldi...
banner206
 1999 yılında besicilik ve süt hayvancılığı alanlarında faaliyet göstermek için Şanlıurfa’da Ata Grubu ile bir çiftlik kuran Koç Grubu, uzun süre mücadele ettikten sonra besicilik işinden tamamen çıkma kararı almıştı. Ardından kısa süreli bir pazarlığın ardından, geçen yıl Harranova’yı Namet’in sahibi Kayalar Grup’a satmıştı. Burada besiciliğe devam eden Kayalar Ailesi’nin Urfa’daki çiftliğini geçtiğimiz günlerde sürpriz bir isim ziyaret etti.



Ziyaret eden isim geçen yıl Çankırı Çerkeş’te 912 dönüm arazi üzerinde kurulu olan ve 7 bin 500 ton et işleme kapasitesine sahip Aytaç Et Entegre tesislerini satın alan Yıldız Holding Yönetim Kurulu Başkanı Murat Ülker olunca, doğal olarak kafalarda kimi sorular gündeme geldi.

 

Ülker’in bu ziyareti “Yıldız Holding et işlemeden sonra bu çiftliği alarak besiciliğe de mi girecek?” sorusunu akıllara getirdi. Hayvancılık sektörünün yakından bilenlerin görüşüne göre, sektörde yeni bir işbirliğinin adımları atılıyor. Çiftliğin iyi bir şekilde değerlendirilmesinin önünü açacak bu işbirliğinin, bölgedeki çiftçilere dönük de sözleşmeli iş olanağı yaratacağına vurgu yapılıyor. (EKONOMİST)

Güncelleme Tarihi: 18 Haziran 2014, 10:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195