Title of a News Article

Vali Tuna’dan işadamlarına yatırım çağrısı

.

Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna, “Suriyeli iş insanlarının yatırım sürecinde karşılaştığı sorunlar ve Şanlıurfa’nın Suriyeli yatırımcıya sunduğu fırsatlar” konulu panelde Suriyeli işadamlarına yatırım çağrısında bulundu.

Şanlıurfa Valiliği, Büyükşehir Belediyesi, ŞUTSO, Uluslararası Çalışma Örgütü İLO, ASKON ve Karacadağ Kalkınma Ajansı tarafından Hilton Oteli’nde düzenlenen panele 80’e yakın Suriyeli İşadamı katıldı. Türk işadamları ile sivil toplum kuruluşu temsilcilerinin de hazır bulunduğu toplantıda katılımcılara seslenen Vali Tuna: “Suriyeli misafirlerimizin 5’te biri ilimizde yaşıyorlar. Ve yıllardır yaşıyorlar. Bu önemli bir şey. Dünya’da hiç kimsenin yapmadığı, yapamadığı bir şeyi Şanlıurfa tek başına yapıyor. Şanlıurfa ve Şanlıurfalının bizim için ayrı bir yeri vardır. Şanlıurfa demek; insanlık demek, güven demek. Şanlıurfa demek; birlik ve kardeşlik demek. Bu bizim için önemli olduğu kadar yatırımcılar için de önemli” dedi.

Toplantının düzenlenmesinde emeği geçenlere teşekkür eden Vali Tuna, konuşmasını şöyle sürdürdü; “Burada bir uzlaşma kültürü oluşmuş ve bu huzur insanlara yansımış durumda. Sermaye sahibi insanlar için öncelikle güvenli, istikrarlı bir yatırım iklimi olması çok önemli. Çok şükür ki Türkiye’nin, bölgesinde özellikle komşuları tarafından ne kadar huzurlu bir ülke olduğu biliniyor. Bu arada Suriyeli yatırımcılarda sık sık Türkiye’ye gelen kişiler olarak Türkiye’nin yatırım için ne kadar güvenli ve istikrarlı olduğunu biliyor. Güvenlik derken sadece asayiş olarak kastetmiyorum. Bur hukuk düzeninin olması, bir yatırım yaptığı zaman onu hukukun koruması. Bunların adalet mekanizması eliyle iyi işletilmesi önem arz ediyor. Bunu gören bir yatırımcı parasını rahatlıkla getirir ve o ülkeye yatırım yapmak ister. Şimdi ülkeler, iller ve bölgeler yatırımcı çekmek için rekabet ediyor. Şanlıurfa’nın, yurtiçi ve yurtdışından gelen yatırımcılara bu avantajları anlatması çok önemli. Bizler bunu el birliğiyle hükümetimizin buradaki yatırımcılara ne gibi katkılar sunacağını anlatacağız. Bizler Suriyeli işadamlarına yatırım konusunda elimizden gelen desteği vermeye hazırız. Kendilerini Şanlıurfa’ya yatırım yapmaya davet ediyoruz.”

Toplantıya Şanlıurfa Valisi Güngör Azim Tuna’nın yanı sıra, Büyükşehir Belediyesi Başkan Vekili Sait Kaya, Karacadağ Kalkınma Ajansı Genel Sekreteri Hasan Maral, ASKON Şube Başkanı Orhan Şahin, MİSİAD Şube Başkan Yardımcısı M.Emin Boz, ŞUTSO Meclis Başkanvekili Mehmet Reşat Karadeniz, ILO Türkiye Direktörü Numan Özcan, Suriye Dostluk Derneği Başkanı Kadriye Esra Aygün, Suriyeli ve Türk işadamları, sivil toplum kuruluşu temsilcileri de katıldı.

Açılış konuşmalarının ardından panele geçilerek yerli ve yabancı konuklar tarafından, yatırım konusunda neler yapılabileceği konusunda karşılıklı görüş alışverişinde bulunuldu.

Güncelleme Tarihi: 25 Şubat 2017, 13:32
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142