Title of a News Article

Viranşehir'de 600 kişiye iş imkanı!

Viranşehir'de 600 kişiye iş imkanı!
banner206

Viranşehir’de, 600 kişinin istihdam edileceği Viran Giyim Sanayi fabrikası açılış için gün sayıyor.

İlçe Kaymakamı Ömer Dereci’nin istihdama yönelik girişimleri sonucu ile Şanlıurfa Valiliği, YİKOB, Viranşehir Belediyesi ve Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odasının yapımdaki destekleriyle açılacak Viran Giyim Sanayi Fabrikası bitme aşamasına geldi.

Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci ve İlçe Belediye Başkanı Salih Ekinci, Organize Sanayi Bölgesinde yapılan ve bitme aşamasına gelen Viran Giyim Atölyesinde incelemelerde bulunarak yetkililerden bilgi aldı.

Burada fabrikanın son durumu ile ilgili konuşan Viranşehir Kaymakamı Ömer Dereci, Yaklaşık 5-6 ay gibi bir sürede yapılan ve bitme aşamasına gelen fabrikanın İlçe ekonomisine büyük bir katkı sunacağını söyledi.

İlk etapta 250 kadının istihdam edileceği, ikinci senenin sonunda ise 600 Kişinin istihdam edileceğini belirten Kaymakam Dereci, “Şanlıurfa Valiliği, YİKOB, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası ile Viranşehir Belediyesi'nin katkılarıyla bugünlere geldik. Viranşehir halkı adına onlara teşekkürü bir borç bilirim. Var olan kadın destek merkezlerinde dikiş nakış kursu verdiğimiz kursiyerler burada çalışma imkanı bulacak. Organize Ssanayi Bölgesi (OSB)’de şu an 61 firma var. Toplam istihdam sayısı 600 ile 800 arasında değişiyor.Bu fabrika, tek başına bu istihdamı katlayacak bir seviyeye ulaştıracak.İstihdama yönelik bu tür yatırımlar devam edecek” diye konuştu. Başkan Salih Ekinci ise, Önemli olan böyle rol model bir fabrikanın açılması olduğunu belirterek, bundan sonra bu sayıların artırılması için çalışacaklarının altını çizerek, fabrikanın yapımında emeği geçenlere teşekkür etti. Şanlıurfa Sanayi ve Ticaret Odası Başkan Vekili Kadir Kılıçoğlu ve Viran Giyim Sanayi Fabrikası Yönetim kurulu Başkanı Şaban Bilgin’de birer konuşma yaparak, Başta İlçe Kaymakamı Ömer Dereci ve emeği geçenlere teşekkür etti.

URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 04 Eylül 2019, 10:29
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195