Title of a News Article

Yeniden aday oldu...

Yeniden aday oldu...
banner206

Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD) Başkanı Gürkan Gözmen, önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek seçimlerde yeniden Başkan adayı olduğunu açıkladı. Gözmen, bir kez daha seçilmesi halinde deri sektöründe ihracatı sürdürülebilir kılmak için geliştirdiği projeleri detaylandırdı. Sektör için kritik öneme sahip ‘Zeytinburnu Projesi’ de önemli gündem maddeleri arasında.

Şubat ayını 129 milyon 641 bin dolar ihracatla kapatan deri sektörü, kritik seçim için geri sayımda. Türkiye Deri Konfeksiyoncuları Derneği (TDKD), önümüzdeki hafta gerçekleştirilecek seçimlerde yeni başkanını seçecek. TDKD Başkanı Gürkan Gözmen, yeniden aday olduğunu resmi olarak açıkladı. Gözmen, yeniden başkan olması halinde hayata geçireceği projeleri detaylandırdı.

Dönemsel değil, sürekli ihracat için kollarımızı sıvadık

Deri sektörünün üretim, istihdam ve ihracat odaklı çalıştığını vurgulayan TDKD Başkanı, “Yeni dönemde öncelikli hedefimiz ihracatımızı sürdürülebilir kılmak ve yeni alternatif pazarlar keşfetmek. Deri sektörü için dünya Rusya'dan ibaret olmamalı. Üretim ve kalite anlamında bana göre dünyada deri özelinde 1 numara olan sektörümüz önümüzdeki yıllarda kolektif bir marka haline gelmeli. Bunu başaracak güçteyiz. İhracatımızı bireysel bir düşünce tarzında değil, sektörümüzü kapsayacak kolektif bir yapıda düşünmeliyiz. Bunu başaracak güce ve potansiyele sahibiz. Dernek olarak üretici firmalarımızı teşvik etmek ve cesaretlendirmek asli görevimiz. Kg. başı ihracat değerimizi de mutlak suretle artırmanın gayreti içerisinde olmalıyız.” dedi.

“Derinin merkezini halka açacağız”

Zeytinburnu’nun Türkiye’de derinin kalbi olarak görüldüğünü ifade eden Gözmen, “Bölgemiz hem tarihi dokusu hem de tasarım anlamında dünya markaları ile yarışır konumdaki mağazaları ile gözbebeğimiz. Pandemi sürecinde dernek olarak e-ticaret konusunda çalışmalar yaptık ancak özellikle yabancı müşterilerimiz ürünlerimizi satın alma aşamasında dokunmak ve hissetmek istiyor. Şimdi, Belediyemiz ile ortak geliştireceğimiz proje ile Zeytinburnu’nu sadece ihracata değil, halkımızla buluşturmayı hedefliyoruz. Bana göre kalite anlamında dünyada 1 numara olan ürünlerimizden sadece yabancı ülkeler değil, halkımız da faydalanmış olacak. Derinin merkezini, özel indirim günleri ile insanların aileleri ile hem alışveriş yapacağı hem de keyifli vakit geçireceği bir bölge yapma hedefimiz var.” ifadelerini kullandı.

Eski başkanlardan tam destek

Seçimin tüm adaylar için hayırlı olmasını temenni ettiğini belirten Gürkan Gözmen, “Kısa, orta ve uzun vadeye yaydığımız ulaşılabilir hedeflerimiz var. Kısa vadede mevcut ihracat pazarlarımızdaki konumumuzu pekiştirmek ve fiziki fuarlara ağırlık vermek istiyoruz. E - ticaret atağı da kısa vadeli hedeflerimiz arasında. Orta vadede deri ürünlerinin iç pazarda daha fazla konsolide olması ve tabana yayma düşüncemiz var. Uzun vadede ise deri ve konfeksiyon sektörünün imalat özelinde nefes almasına olanak tanıyacak organize sanayi projesinin hazırlıklarını tamamlamak hedefimiz mevcut. Diğer yandan Mehmet Ali Dinç, Yakup Teleke ve Hüseyin Demirci gibi sektörümüzü bugünlere taşıma noktasında ciddi emek harcayan eski başkanlarımızın adaylığım noktasında desteğini almak şahsım için gurur kaynağı. Bu durum, Başkanlığım süresince yönetim olarak doğru işler yaptığımızın açık bir göstergesi. Deri sektörünün dünyada hak ettiği gerçek noktaya ulaşması için var gücümüzle çalışmaya devam edeceğiz.” şeklinde konuştu.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195