Title of a News Article

Yetim’den Erdoğan’ın çağrısına destek

.

Yetim’den Erdoğan’ın çağrısına destek
banner206

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta başlattığı 'istihdam seferberliği'ne Şanlıurfaspor Kulübü 2. Başkanı İş Adamı Emin Yetim’den de destek geldi. Şirket bünyesinde 320 kişiye istihdam sağlayan Yetim, 2017 yılı içinde yapacakları yatırımlarla bu sayıyı 450’ye yükselteceklerini söyledi.

 

RÖPORTAJ: UĞUR BUDAK

Bu haftaki röportajımızın konuğu Mersavi Aşiretine mensup İş Adamı Emin Yetim oldu. Şanlıurfa’da çok sayıda yatırımı bulunan ve aynı zamanda Şanlıurfaspor Kulübünde 2. Başkanlık görevinde de bulunan İş Adamı Yetim ile; şirket yatırımları, ekonomiyi ve referandumu konuştuk.

Yetim, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın geçen hafta başlattığı 'istihdam seferberliği'ne destek verdiğini belirterek, “Bu yıl içerisinde yeni yatırımlar yapmayı programımıza aldık. Bu kapsamda şirketimizde istihdam edilen kişi sayısını 450’ye yükselteceğiz” dedi.

Referandumda ‘evet’ oyu kullanacağını da açıklayan Yetim, ülkemizin huzuru ve ülkemizin daha da güçlenmesi için herkesin referandumda ‘evet’ vermesi gerektiğini kaydetti.

 

İşte İş Adamı Emin Yetim ile gerçekleştirdiğimiz röportaj;

Öncelikle sizi tanıyabilir miyiz, Emin Yetim kimdir?

Ben Emin Yetim 1978 Şanlıurfa doğumluyum. Karaköprü İlçesine bağlı Büyük Alanlı Köyü nüfusuna bağlıyım. İlk ve ortaokulu okuduktan sonra iş hayatına atıldım. İş hayatında emlak işletme, taş ocağı, briketçilik imalathanesi, beton santralı ve taahhüt işleri ile uğraşıyorum. Bunların yanı sıra köydeki kendi arazilerimizde çiftçilik de yapıyorum. 5 Kardeşiz, hepimiz aile şirketinde görev yapıyoruz. Siyasi parti olarak da AK Partiliyiz, kardeşim de AK Parti’nin kurucu üyesidir.

 

Şanlıurfa’daki işletmelerinizden bahsettiniz, şirketinizde kaç kişi istihdam ediyorsunuz?

Şirketimizde 320 civarında kişiyi istihdam ediyoruz. 6 tane işletmemiz var. Ayrıca taş ocağı içerisinde asfalt ve beton şantiyesi olarak büyük entegre tesisimiz de var. 2017 Yılında istihdam sayısını arttırmayı planlıyoruz. Yatırım yapmak istiyoruz.

 

Hangi alanda yatırım yapmayı planlıyorsunuz?

Yine inşaat, imalat üretim üzerine yatırım yapmayı hedefliyoruz. İnşallah kapasite artırımına da gideceğiz, bu durumda 100 işçi daha bünyemize katmak istiyoruz.

 

15 Temmuz Darbe Girişimi’nin ardından ülkemizde ekonomik anlamda durgunluk yaşanıyor. Bu durum sizi etkiledi mi?

Tüm iş dünyasını etkilediği gibi bizi de etkiledi. Ancak bizi çok aşırı bir şekilde etkilemedi. Çünkü bizim döviz olarak bir borçlanmamız yoktu. Yakıtta iş yapımında zarar gördük. İnşallah buda düzelir. Sonuçta darbeden kurtulduk, bu nedenle karından zarar etmek bile iyidir.

 

Bu ekonomik durgunluk nasıl yoluna girer?

Ekonomik durgunluğun referandumun başarılı bir şekilde ‘evet’ oyunun üstün çıkmasıyla düzeleceğine inanıyorum. Referandumdan sonra her şey belli olur, iş dünyasında bir korku da var. Bizde öyle bir şey yok biz çalışıyoruz, işte tutuyoruz. İşletmelerimizin hiçbirisinden personel falan da çıkarmadık. Sıkıntı yaşadık ama bu sıkıntılara göğüs gerdik ve kimseyi işinden etmedik. Ayrıca yeni personeller aldık.

 

Referandumda ‘evet’ oyu vereceğinizin mesajını verdiniz. Neden ‘evet’ diyorsunuz?

Kendim, ailem ve ülkem için referandumda ‘evet’ diyeceğim. Komşu ülkelerde yaşanan gelişmeleri görüyoruz, aynı oyunların burada oynandığını da biliyoruz. Bu oyunlar inşallah başarısız çıkacaktır. Türkiye halkı, güçlüdür, inançlıdır ve bu oyunlara gelmeyeceğine inanıyorum. Referandumdan yüzde 55, 60 oranında ‘evet’ çıkarsa dış güçlere Türkiye’nin bir Suriye, Irak olmadığını göstermiş oluruz. Ayrıca ülkemizin huzuru için, selameti için, daha güçlü olması için ‘evet’ oyu vermeliyiz. Evet tercihinin hayırlı olacağına inanıyoruz.

 

Şanlıurfaspor’da Kulüp 2. Başkanı olarak da görev yapıyorsunuz. Urfaspor’un son durumunu nasıl değerlendiriyorsunuz?

Şanlıurfaspor bir hayli sıkıntılı dönemlerden geçti. 2015-2016 sezonundaki ekonomik sıkıntı ve yönetimdeki sıkıntıları bu yıl yaşamadık. Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci ve Kulüp Başkanımız İsmail Bağıban ile yönetim kurulundaki arkadaşlarımızla beraber daha iyi yönetim anlayışıyla Urfaspor’u yönetiyoruz. Urfaspor’a bu yıl bütün arkadaşların daha çok katkısı oldu. Urfaspor’un 1992’lerden gelen borçların ve faizlerini ödediğimiz bir dönemdeyiz. Bunun yanı sıra yeni aldığımız oyuncuların da ödemelerini yapıyoruz. Bu konuda Sayın Bakanımız Faruk Çelik, Sayın Valimiz Güngör Azim Tuna ve Sayın Başkanımız Mehmet Ekinci’nin büyük destekleri oldu. Tabi bizlerde yönetim kurulu üyesi olarak katkı sunduk ve sunmaya devam ediyoruz.

 

Giresunspor yenilgisi ile Play-Off yarışında bir yara aldık. Sizce takımımız sezonu ilk 6’da tamamlar mı?

Play-Off yolunda daha umutluyuz. Lig uzun bir maratondur, iyi bir galibiyet serisi yakalarsak Play-Off’a yine yaklaşacağız. Hafta sonu Göztepe le oynayacağımız karşılaşmayı kazanıp yeniden çıkışa geçmek istiyoruz.

 

Urfaspor’a yönetimdeki iş adamları dışında diğer Urfalı iş adamlarından maddi destek sağlanıyor mu?

Çok az, iş adamlarımızdan istediğimiz desteği göremiyoruz. Şanlıurfa’da çok sayıda iş adamı var ama çok az iş adamı Urfaspor’a destek veriyor. İş adamlarından beklentimiz; Bizler nasıl taşın altına elimizi koyuyorsak onlardan da ellerini bu taşın altına koymalarını bekliyoruz. Çünkü Urfaspor’a destek demek; Urfaspor’un gençlerine, Urfamızın huzuruna, Urfamızın gençlerinin geleceğine destek vermektir. Şanlıurfasporumuz Süer Lig’e çıktığı zamanda memleketimizin de çok iyi bir tanıtımı olacaktır, bu durumda hepimiz kazançlı çıkacağız.

 

Son olarak neler söylemek istersiniz?

Özellikle Şanlıurfalı hemşerilerimizden ve akrabalarımızdan; Bu referandum sürecini iyi değerlendirmelerini, farklı görüşleri varsa tekrardan bunu düşünmelerini istiyorum. Ülkemizin güçlenmesi için, ülkemizin huzurunun, birlik ve beraberliğimizin devam etmesi için ‘evet’ demeliyiz. İnşallah Şanlıurfa, ‘evet’ tercihiyle referandumda Türkiye’de rekor kıracaktır.

 

Zamanınızı ayırdığınızdan dolayı teşekkür ederim.

Ben sizlere teşekkür ederim. 

Güncelleme Tarihi: 17 Şubat 2017, 10:41
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142