Title of a News Article

Yıldız, Urfa'ya değer veriyor

Yıldız, Urfa'ya değer veriyor
banner206
DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız Şanlıurfa'ya yatırımların aralıksız devam edeceğinin müjdesini verdi. Tarım ve Orman Bakanı Bekir Pakdemirli , DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız ile DSİ Şanlıurfa bölge müdürü Mahmut Berber,
GAP'ın Başkenti Şanlıurfa'ya pozitif ayrımcılığına devam ediyorlar. Şanlıurfa'nın uçsuz bucaksız toprakların geçtiğimiz geçtiğimiz yıl su ile buluşmaya devam etti. Urfa ovaları bu yılda su ile buluşmaya devam edeceği müjdesi verildi. DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada şu ifadelere yer verdi.
GAP’ın münbit topraklarını su ile buluşturmaya devam ediyoruz.

Son 18 yılda; Şanlıurfa'ya 10 milyar 463 milyon 96 bin 629 TL yatırım yaptık.

Tamamlanan 39 sulama tesisi ile toplam 2 milyon 734 bin 740 dekar araziyi sulamaya açtık.

DSİ SON 18 YILDA

ŞANLIURFA’DA 3 BARAJ 4 GÖLET YAPTI

Tarım ve Orman Bakanlığı, Devlet Su İşleri (DSİ) Genel Müdürlüğü Şanlıurfa’ya yaptığı yatırımlarla devasa projeleri hayata geçiriyor. Depolama, sulama ve toplulaştırma çalışmalarıyla tarım arazilerinden en yüksek faydayı sağlamak, musluklara sağlıklı ve içilebilir su ulaştırmak, vatandaşları ve tarım arazilerini taşkın risklerine karşı korumak, hidroelektrik enerji santralleri ile ülkemizi dışa bağımlı olmaktan kurtarmak için tüm gücüyle çalışan DSİ, sürdürülebilir su yönetimi anlayışıyla suyun her damlasına sahip çıkıyor.

DSİ tarafından tarım alanlarında gerçekleştirilen projeler doğrultusunda gelişen tarım sektörü, diğer sektörlerin de itici sektörü olmaktadır.

2021 Yılını Sulamada Hamle Yılı İlan Ettik

Tarım ve Orman Bakanı Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’nin öncülüğünde 2021 yılını sulamada hamle yılı ilan ettiklerini açıklayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ, ’Sulama projelerinin devreye girmesi ile sulanan arazilerde sulama öncesi ve sulamadan sonraki durum arasında ciddi gelir artışları meydana gelmiş, bu artış il genelinde ve civar illerde doğrudan veya dolaylı olarak birçok sektöre yansımıştır. Sulama Projeleri vatandaşların gelir düzeyi ve hayat standardını yükselterek, bölge ile diğer bölgeler arasındaki gelişmişlik farkını ortadan kaldırmak, kırsal alandaki verimliliği ve istihdam imkânlarını artırarak, sosyal istikrar, ekonomik büyüme gibi milli kalkınma hedeflerine katkı sağlamaktadır. ’dedi.

GAP’ın Münbit Topraklarını Sulamaya Açıyoruz…

Özellikle modern sulama projelerimiz ülkemiz için son derece önem arz etmektedir. Son 18 yılda Şanlıurfa ilinde inşa edilen 39 sulama tesisi ile 2.734.740 dekar zirai arazinin sulamaya açıldığını belirten Genel Müdür YILDIZ,’ Böylece Şanlıurfa topraklarımızı daha bereketli hale getirdik ve çiftçilerimize yıllık 1 milyar 179 milyon 754 bin 756 TL ilave zirai gelir artışı sağladık.
34 Bin 306 Dekar Arazide İnşaat Çalışmaları Devam Ediyor…
Şanlıurfa’mız için sulamanın önemi çok büyük. Bunun için 10 adet sulama inşaatı devam ediyor. İnşaatı devam eden 10 adet sulama inşaatının tamamlanması ile toplam 348 Bin 306 dekar arazinin sulanması sağlanacak olup milli ekonomiye 2021 yılı birim fiyatları ile yıllık 248 Milyon 630 Bin TL katkı sağlanacaktır. Bu sulama tesislerinin hizmete girmesiyle birlikte Şanlıurfa zirai üretimde ülkemizin söz sahibi illerinden biri olacaktır.’ dedi.
Şanlıurfa’mıza 3 Baraj ve 4 Gölet Kazandırdık.
GAP’ın ve ülke tarımının en önemli illerinden biri olan Şanlıurfa’mızda ziraatın daha da gelişmesi için son 18 yılda kente 99 adet Tesis ile 10 Milyar 463 Milyon 096 Bin 629 TL yatırım yaptıklarını vurgulayan DSİ Genel Müdürü Kaya YILDIZ,’ Şanlıurfa’da son 18 yılda 3 baraj ve 4 gölet inşa ettik.
İnşaatı Devam Eden 3 Baraj ve 2 Gölet ile 9 Bin 756 Dekar Arazi Daha Sulamaya Açılacaktır.
Diğer taraftan Şanlıurfalı vatandaşlarımız ve çiftçilerimizin kalkınması için baraj, gölet ve sulama tesislerinin önemi çok fazla. Dolayısıyla Şanlıurfa’nın su kaynaklarını değerlendirmek için bütün ilçelerimize yeni baraj ve göletler inşa ediyoruz. Şu anda 3 baraj ve 2 göletin yapım çalışmalarının devam ettiğini söyledi.
Şanlıurfa’ya Menba Kalitesinde İçmesuyu
Genel Müdür YILDIZ, Diğer taraftan İnşaatı devam eden 6 adet içmesuyu tesisin 2050 yılı sonuna kadar tamamlayarak, yılda 63,87 milyon m³ içmesuyu temin edilecektir.
Şanlıurfa’da Taşkın Riskini Azaltıyoruz
Ayrıca; Şanlıurfa İlinde taşkın riskini azaltmak için son 18 yılda tamamlanan 20 adet taşkın koruma tesisi ile 42 yerleşim yeri ve 1.233 dekar arazinin taşkın kontrolünü sağladıklarını ve 1 adet taşkın koruma tesisinin de inşaat çalışmalarının devam etmektedir.

DSİ Genel Müdürü Kaya Yıldız; “Son olarak bu projelerin yapılmasında en büyük destekçimiz Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan’a, Tarım ve Orman Bakanımız Sayın Dr. Bekir Pakdemirli’ye şükranlarımı sunuyor, emeği geçenlere teşekkür ediyorum.” dedi.

Güncelleme Tarihi: 05 Şubat 2021, 11:09
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195