Title of a News Article

Yıllar Sonra Suriye'ye İlk İhracat

2012 Yılından bu yana kapalı bulunan Akçakale Gümrük Kapısı, ilk kez dün yeniden ticari işlem yaptı.

Barış Pınarı Harekatı ile huzur ve güven ortamının sağlandığı Tel Abyad’a, uzun yıllar sonra ilk kez Şanlıurfa’dan ihracat gerçekleştirildi.

Şanlıurfa Valiliği Suriye Destek ve Koordinasyon Merkezi (SUDKOM) koordinasyonunda, kamu kuruluşlarının desteğiyle onarılan Akçakale Gümrük Kapısı, yıllar sonra ilk kez ticari işlem yaptı.

Tel Abyad’da yaşayan tüccar Muhammed El Ahmed’in, Şanlıurfa Eyyübiye’deki bir ticarethaneden temin ettiği 250 tonluk çimento, 6 tır halinde Akçakale Gümrük Kapısına geldi. Gümrük işlemlerinin yapılmasının ardından tırlar, yüklerini Tel Abyad’daki sahibine teslim etmek üzere gümrükten hareket ettiler. İhraç edilen çimentonun bedelinin, 7 bin 562 dolar olduğu öğrenildi.

Akçakale Gümrük Kapısı’ndaki ticari faaliyetler 2012 yılından itibaren durmuş, terör örgütlerinin Tel Abyad’ı işgalinin ardından kapılar güvenlik gerekçesiyle 2014 yılanda tamamen kapatılmıştı.

YORUM EKLE
YORUMLAR
misafir
misafir - 4 yıl Önce

urfa merkez ve ilçelerinde yaşayan savaş mağduru kadınlara çocuklara yardımcı olan el uzatan hayırseverlere teşekkürler peygamber efendimiz komşusu açken tok yatan bizden değildir demiştir

SIRADAKİ HABER

banner195