Title of a News Article

Engel olmayın yeter...

Her yıl Dünya’da olduğu gibi Ülkemizde de 3 Aralık Dünya Engelliler Günü etkinlikleri çeşitli alanlarda kutlanacak ve bir gün ile yetinilecektir...

Şanlıurfa’da bir süre önce  Büyükşehir Belediyesi tarafından Engelli koordinasyon merkezi açıldı.  Dönemin Belediye Başkanı Şanlıurfa Milletvekili Ahmet Fakıbaba tarafından temeli atılan ve tamamlanan ancak, daha sonra Celalettin Güvenç ile Nihat Çiftçi tarafından yeniden onarılarak açılışı yapılan Engelli koordinasyon merkezinde binlerce Şanlıurfalı kardeşimiz her alanda günlük sosyal-kültürel faaliyetlere katılarak yaşam sevincini yaşıyorlar.

Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik beyin katılımıyla açılışı yapılan bu merkez için Şanlıurfa  valili tarafından SODES üzerinden alınan ciddi paralar ve Belediyenin katılımıyla yapılan engelli koordinasyon merkezi kısa bir süre sonra yıkılma tehlikesi atlattı. Buraya çok ciddi harcamalar yapıldı. Bu paraları harcayan kimdi?, SODES’ten projeyi alan kimdi?, neden her hangi bir soruşturma açılmadı. Yeniden açılan bu dev  tesise büyük paralar harcandı yazık değil mi?...

BŞB Nihat Çiftçi ve Vali Güngör Azim Tuna beyi birileri bilgilendirsin..

Gelelim bugüne….

Türkiye Nüfusun yaklaşık 8.5 milyonunu engellilerin oluşturduğu düşünüldüğünde, engelli haklarının, kazanımları ve yaşam standartlarının geliştirilmesinin öneminin farkında olmalıyız...

Şanlıurfa’da kayıtlı yaklaşık 20 Bin Engelli vatandaşlarımızın sorunlarına sahip çıkmak, doğru ve kalıcı çözümler üretmek, onların yaşama sevincini yitirmeden mutlu bir yaşam sürmeleri için çaba göstermek, devletin sorumluluklarından birisi olduğunu hatırlatmak lazım…

İnsanı yaşat ki devlet yaşasın" ilkesiyle toplumun dezavantajlı kesimlerine yönelik geliştirilen politikalarla engellilerin yaşamını kolaylaştıran, refah seviyesini yükselten tedbirleri  Devletimiz hazırladığı  Bin 500 maddelik Engelli hukuku hükümleri ile bugün  Engelli kardeşlerimiz için tüm ENGELLER kaldırıldığını biliyoruz.

Cumhurbaşkanımız  Recep Tayyip Erdoğan’ın talimatları doğrultusunda Engelli istihdamında 2002 yılında 5 bin olan sayı bugün yaklaşık 50 Bine çıkartılmış. Devletin her kurumunda ve özel sektöre Engelli kontenjanı mecburiyeti getirtilerek Engellilerin istihdam sorununa çözüm bulunulmuş. Bunların hepsi çok güzel ama yeterli değil.

Her türlü zorluklar, engellemelere  rağmen Bugün, Siyasette, Bilimde, spordan sanata, edebiyattan,  eğitime kadar çalışma hayatına varana dek her alanda önemli başarılara imza atan engelli kardeşlerimizin verdikleri mücadeleyi takdirle karşılıyorum. Bu dünyada yarın her birimiz birer Engelli olabiliriz. Engelli Kardeşlerimize karşı, Bireysel ve toplumsal duyarlılığın daha da artması için, vatandaşlarımızın, kurumlarımızın gerekeni en iyi biçimde yapacaklarına geleceğe umutla bakan bireyler olarak onların da toplumsal sorumluluk almalarını mümkün kılmak, dayanışma ve yardımlaşma duygularımızın güçleneceğine inanıyorum.

Bu duygu ve Düşünceler doğrultusunda  Güneydoğu’nun en büyük  Engelli Koordinasyon Merkezini kuran Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesine teşekkür eder,  Engelli kardeşlerimiz için toplumsal duyarlılığın artmasını temenni ediyorum…

Engellilere ‘Engel’ olmayın yeter…

YORUM EKLE

banner195

banner142