Title of a News Article

15.yıl için kimler ne konuştu?

.

15.yıl için kimler ne konuştu?
banner206
 AK Parti Genel Başkanı ve Başbakan Binali Yıldırım, partisinin 15. kuruluş yıldönümü dolayısıyla düzenlenen programda konuştu. Yıldırım, konuşmasına Orhan Şaik Gökyay’ın, ‘Bu vatan kimi?’ şiirinden “Tarihin dilinden düşmez bu destan, Nehirler gazidir, dağlar kahraman her taşı bir yakut olan bu vatan can verme sırrına erenlerindir” dizeleriyle başladı. Yıldırım, bugünün çok özel bir gün olduğunu belirterek, “14 Ağustos 2001’de siyasi tarihimizde yeni bir gün açıldı, Adalet ve Kalkınma Partisi kuruldu. AK Parti bugün 15 yaşında. Bu kutlu hareket 15 yıl önce Bismillah diyerek milletin huzuruna çıktı. Kurucu Liderimiz Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti’nin kurulduğu gün, bundan sonra hiçbir şey eskisi gibi olmayacak demişti. Bu sözün üzerinden 15 yıl geçti. 15 Temmuz’da hain FETÖ darbe girişiminin püskürtülmesiyle bir kez daha gördük ki hiçbir şey eskisi gibi olmadı, olmayacak. 15 yıl boyunca Türkiye’yi kalkınma yarışında ön saflara taşıdık, bir yandan da vesayet odaklarıyla mücadele ede ede geldik” ifadelerini kullandı.
İstiklal ve istikbal mücadelesinin verildiğini anlatan Yıldırım, “Eğilmedik, bükülmedik, yıkılmadık, millete güvendik ve başardık. Genel Başkanı bile milletvekili olması engellenen parti olarak ilk seçimimizden zaferle çıktık, tek başına iş başına geldik. O gün bugün milletin artan güvenine hep mazhar olduk. Türkiye’nin bütün imkan ve kaynaklarını vatandaşlarımız için kullandık. Her şey Türkiye için dedik ve her şeyi Türkiye için yaptık. Yolları böldük, gönülleri birleştirdik. Yolları böldük, hayatları birleştirdik. Türkiye’yi adaletle hakkaniyetle geliştirdik. Bize omuz veren milletin başını asla öne eğdirmedik. İnsanımızın izzetini, şerefini, irfanını hep savunduk. Önce Türkiye diye yola çıktık ve bu şiarla durmak yok, yola devam ettik. İnsanı yaşat ki devlet yaşasın ilkesiyle hareket ettik. Devlet millete aittir dedik, devletle milleti buluşturduk, kucaklaştırdık, diklenmedik ama dik durduk. Milli irade karşısında hiçbir derin yapı, vesayet odağı, terör örgütünü tanımadık. Sayısız ihanetle çarpışarak bugünlere geldik. Son olarak eli kanlı FETÖ darbecilerine milletimizle birlikte diz çöktürmenin onuruyla huzurunuzdayız” diye konuştu.

15 Temmuz gecesi milletin akın akın meydanları doldurduğunu ifade eden Yıldırım, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın çağrısıyla halkın sokaklara indiğini söyledi.

Milletçe çıkılan bu yolda milletle yüründüğüne dikkati çeken Yıldırım, “Kurucu Genel Başkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan başta olmak üzere herkesten Allah razı olsun. Sadece seçimler kazandığınız için değil, gönüller kazandığınız için değil, Allah sizlere daima sizlerden daima razı olsun, sizlerin yolunu daima açık etsin. Bu vesileyle bu kutlu davaya emek veren, mahalle başkanından köy temsilcisinden, kurucularımızdan, il, ilçe ve belde başkanlarımıza, kadın kollarımıza, genel merkez teşkilatımıza, milletvekillerimize ve topyekün bütün AK Parti ailesine teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

15. kuruluş yıldönümünde kurucu ilkelerin hatırlanması gerektiğine işaret eden Yıldırım, “AK Parti Anadolu’nun bağrından çıkmış bir Erdemliler hareketidir. AK Parti, etnik, her türlü ayrımcılığa net bir şekilde karşı durmuştur. Her bölgeyi, her kesimi kucaklayan bir Türkiye partisi olmuştur. AK Parti milletin sesi, Türkiye’nin partisidir. AK Parti milletin ta kendisidir. Bugün de derdimiz, davamız Türkiye’dir. Milleti esas alan partimiz kurulduğu günden itibaren her zaman toplumsal merkezi temsil etmiştir. Siyasete itibar kazandıran AK Parti hiçbir zaman sorun odaklı olmamış, her zaman ezber bozan uygulamalarıyla Türkiye’nin ufkunu açmıştır” şeklinde konuştu.

“Biz, hiçbir zaman iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız”
AK Parti’nin hiç kimsenin yaşam alanına müdahale etmeyerek, kısıtlamaları Türkiye’nin gündeminden çıkardığını anlatan Yıldırım, AK Parti’nin geldiği süreci ve AK Parti’nin Kurucu Lideri Erdoğan’ın ‘Sakın hiçbir AK Partili iktidar sarhoşluğu ve rehavetine kapılmasın’ sözlerini hatırlattı. “Biz hiçbir zaman iktidar ve güç sarhoşluğuna kapılmadık, kapılmayacağız” diyen Yıldırım, teşkilatın güçlü bir kurumsal yapı içinde dimdik ayakta olduğunu ifade etti. Yıldırım, konuşmasında şunları kaydetti: 

“15 Temmuz’da milletle birlikte, dünyanın en şeytani, en alçak darbe girişimini bertaraf etmiş ve darbecilere diz çöktürmüş bir yönetim kadrosudur AK Parti. İhanet çetelerine, terör örgütlerine, milletin yoluna taş koyanlara inat biz milletin yoluna baş koyduk. Allah’ın izniyle bu yoldan bizi kimse çeviremez. Türkiye’yi daha güzel, adil, daha huzurlu bir ülke yaptık, yapmaya devam edeceğiz. Bu süreçte, Türkiye’yi vesayet odaklarından, ihanet şebekelerinden, terör unsurlarından tamamen temizleyecek, tek millet, tek bayrak, tek vatan, tek devlet dedik ve bütün renklerimizde bir ve beraber olduk. Milletin gazi meclisini bombalayan düşmanları hepimizi hedef aldı. Türk, Kürt, Alevi, Sünni, CHP’li, MHP’li, HDP’li vatandaşlarımızla dimdik durduk.”

Demokrasi nöbetlerinden asla vazgeçilmeyeceğine işaret eden Yıldırım, “Aziz şehitlerimiz sayesinde şanlı bir millet olduğumuzu bir kez daha gördük. 15 Temmuz’da verdiğimiz şehitlere Allah’tan rahmet, gazilerimize şifalar diliyorum. 15 Temmuz Çanakkale ruhunun canlandığı ruhun adıdır, hain darbeci FETÖ teröristlerin yok edildiği kanlı darbenin zaferle sonuçlandığı gündür. 15 Temmuz bir milattır, milletin istikbalinin teminat altına alındığı gündür” dedi.

Yıldırım, 15 Temmuz’da şehit düşenlerin isimlerini anarak, “Şehitlere baktığımızda Türkiye’yi görüyoruz.Akrabam, Erzincanlı Mete Sertbaş...Bu toprakları bir kez daha vatan kılan Aziz şehitlerimizi hürmetle, şükranla yad ediyoruz. Emanetleri emanetimizdir. Onlar bu milletin birliğine saldırıyorlar. Kazanımlarımızı yok etmek, geleceğe emin adımlarla yürüyüşümüzü durdurmak istiyorlar. AK Parti milletle birlikte meydanı vatan hainlerine bırakmadı, asla bırakmayacak” dedi.
Yıldırım, “Bu millete ihanet edenlere zerre kadar değer vermeden, milli iradeye, milletin geleceğine sahip çıktık, çıkmaya devam edeceğiz” dedi.

Temel hak ve özgürlükler alanının AK Parti tarafından olabildiğince genişletildiğine dikkati çeken Yıldırım, çok çeşitli alanlarda en cesur adımları atmaktan asla geride durmadıklarını ifade etti. Demokraside ilerlemelerin kalkınma hamlesiyle eş zamanlı olarak ele alındığını belirten Yıldırım, dünyaya daha fazla entegre olunduğunu, milli gelirin 14 yılda 3 kattan daha fazla büyütüldüğünü dile getirdi. Son 14 yılda 7 milyonun üzerinde vatandaşa iş sağlandığını, 1 milyon yeni iş yerinin açıldığını anlatan Yıldırım, AK Parti’nin siyasetinin özünün insana hizmet olduğunu ifade etti.

Başbakan Yıldırım, “Her zaman yoksulun yanında olduk. Kimsesizlerin kimsesi oldu AK Parti. Ölümden, zulümden kaçan milyonlarca mazlum kardeşimize sahip çıktık. Pusulamız millettir, milletin rehberliğidir. AK Parti 15 yılda, 15 sefer tartıya çıktı ve her seferinde de ibre milletin teveccühü yönünde oldu. Biz, AK Parti olarak daima millete güvendik. Bütün düğümleri, bütün sorunları bizim iktidarımızda milletle sizlerle çözdük. Bugüne kadar hep sözde karar da milletindir dedik, bundan sonra da demeye devam edeceğiz. Geleceğe daha büyük hedeflerle yürüyoruz. Hain şer odakları bizi geleceğe doğru kutlu yürüyüşümüzden alıkoyamadı, asla alıkoyamayacak. Hain FETÖ örgütü ve bölücü örgütler, küçük dünyalarında debelenip dursunlar, biz Türkiye olarak, AK Parti olarak bakışlarımızı bir an olsun ufuklardan çevirmeyeceğiz” şeklinde konuştu.

“Toplumsal mutabakat, uzlaşma kültürünü özenle koruyacağız”
Terörle mücadelede en küçük bir tereddüt göstermeyeceklerine dikkati çeken Yıldırım, “FETÖ ve bölücü PKK başta olmak üzere terörü Türkiye gündeminden çıkaracağız. Çetelerden temizlenmiş, bağımsız ve tarafsız yargı, iyi işleyen adalet sistemi olmazsa olmazımızdır. Toplumsal mutabakatı, uzlaşma kültürünü özenle koruyacağız. Sorunlarımızı, torunlarımıza havale etmeyeceğiz. Her alanda demokrasi nöbetine devam edeceğiz. Darbelerin konuşulmadığı Türkiye’yi gelecek nesillere emanet edeceğiz” diye konuştu.

“Sivil anayasayı milletimizin kararıyla hayata geçireceğiz”

Yıldırım, konuşmasını şöyle sürdürdü: 

“Sivil anayasayı milletimizin kararıyla hayata geçireceğiz. Farklılıklarımızın bizi ayrıştıran değil,birleştiren bir zemin olduğunu her zaman hatırımızda tutacağız. Ekonomimizi yüksek gelir seviyesine çıkaracağız. Dünyanın parmakla gösterilen ülkeleri arasına Türkiye’yi sokacağız.”

Devletine ve milletine kurşun sıkan hainlerin kaybettiğini anlatan Yıldırım, “Teröristleri temizlerken, yaşla kuruyu birbirinden ayıracağız. İntikam duygusuyla hareket etmeyeceğiz, adaleti tecelli ettireceğiz. Türkiye’nin gücüne güç katacağız. Bu kutlu yolda yüce Rabbim yar ve yardımcımız olsun. Bugün bizatihi kuruluş yıldönümü anmalarına katılan 11. Cumhurbaşkanımız Sayın Abdullah Gül Beye teşekkür ediyorum. Benden önceki Genel Başkanımız Ahmet Davutoğlu’na teşrifleri için teşekkür ediyorum. Bugün bu davanın geleceğe taşınamsı için bir ve beraber olan yol arkadaşlarıma bir kez daha şükranlarımı sunuyorum” ifadelerini kullandı.

Abdullah Gül: “AK Parti Türkiye’yi inanılmaz şekilde değiştirdi”
11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, “15 sene dile kolay. Yıllar su gibi akıp gidiyor. 15 sene önce AK Parti’yi kurduğumuzda o zamanki şartları hatırlarsanız, Türkiye maalesef o zaman da karamsar bir ortam içindeydi. Ön görülmez bir durumdaydı. Siyaset tamamen bölük pörçük olmuştu. İşte o şartlar içinde önce yenicilikli hareket olarak başlayan, daha sonra hep beraber kuruluşunu gerçekleştirdiğimiz AK Parti Türkiye’yi inanılmaz şekilde değiştirdi. Bir kez daha emeği geçenlere teşekkür ediyorum. 15 Temmuz’da şehit verdiğimiz Erol kardeşimizi özellikle hatırlatmak istiyorum. Bugün maalesef 15 Temmuz’un, yani bir ay önce yaşadığımız çok karanlık gecenin, Türk tarihinin utanç sayfalarından birisi olan gününün aydönümü. Hiçkimsenin düşünemeyeceği, kimsenin hayal edemeyeceği şekilde devlet kademelerine sızmış olan, cemaat adı altındaki bu hareketin darbe girişimiyle uyandık” şeklinde konuştu.

Gül, konuşmasında şunları kaydetti: 

“Muhakkak ki bu olaylardan çok dersler alınacak. Gerek dini bir cemaat olsun, gerek ideolojik bir grup, gerek siyasi bir yapı olsun eğer herkes aklını fikrini bir kişiye emanet ederse sonu böyle olur. Onun için herkesin aklını fikrini, muhakemesi ortaya koyması ve yeri geldiğinde bunları konuşması gerekir. Böyle olmazsa, bu yapılar şeffaf olmazsa, bu şekilde gördüğümüz gibi gizlilikler olursa, Türkiye Müslümanlığında görülmemiş şekilde takiye yapılırsa, iki yüzü olursa, bir iyi, bir böyle karanlık yüz olursa, neticede toplumların başına ülkelerin başına bu tip felaketleri getirirler. Çok şükür ki bu karanlık sayfa açılmadı.”

Davutoğlu: “Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyenlere hep beraber ‘Dur’ dedik”
Eski Başbakan ve Konya Milletvekili Ahmet Davutoğlu, “Milletleri ve siyasi hareketleri izzetli kılan , zor dönemlerde, bunalımlar bekleyen günlerde aldıkları tavırlardır. 15 yıllık AK Parti’nin zor dönemeçlerini hep beraber geçtik. Bundan bir ay önce, 15 Temmuz’da bir demokrasi zaferine hep beraber imza attık, Türkiye’nin geleceğini karartmak isteyenlere hep beraber “Dur” dedik. O millet o gece, kendi varlığını bir kez daha bütün dünyaya göstermiştir. Bütün siyasi partiler o gece hep beraber davrandı, onları da takdirle anıyoruz. Bu hareket 14 yıl içinde milletin makus tarihini değiştirdi. FETÖ denilen bir şebeke, bir çete devletimizin her yerine sirayet etmek isteyen suç örgütünü harekete geçirmek istediler. Bütün bir AK Parti kadrosunun bir olduğunu hayal edemediler. Dört mesajın bu meydandan iletilmesine önem veriyorum. Önce AK Parti kadrolarına şunu söylüyoruz, biriz, beraberiz, omuz omuzayız ve hep beraber bu meydandayız. Hiçbir nifak bu büyük ailenin arasına giremeyecek. Merak etmeyiniz, tuzak kuranlar olduğu gibi o tuzakları bozacak olan Rabbimiz var” ifadelerini kullandı.

Davutoğlu, konuşmasında şunları kaydetti: 

“Bundan sonra da herhangi bir tehlike söz konusu olduğunda da AK Parti kadrolarının tek bir zihin, yürek, bilek halinde birarada olduğunun bilinmesini istiyoruz. Buradan o gece, gözyaşları ve dualarla bizi izleyenlere diyoruz ki hiç merak etmeyiniz Türkiye Cumhuriyeti Devleti dimdik ayaktadır. Uluslararası toplum da dahil olmak üzere uluslarası camiaya diyoruz ki gün sınav günüdür. Bizim yanımızda net tavrınızı almak durumundasınız.”

Etkinlikte, AK Parti’nin kuruluşundan bu yana gelinen süreç, parti teşkilatı tarafından hazırlanan video ile anlatıldı. Programa 6 bin kişi davet edildi. 11. Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, Ahmet Davutoğlu, Hüseyin Çelik de programa katılan isimler arasında yer aldı. AK Parti’nin Kurucu Lideri, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programa telekonferansla bağlandı. Başbakan Yıldırım ve konuşmacılar, konuşmalarını hazırlanan özel platform üzerinden yaptı. Alandaki yoğun güvenlik önlemleri dikkat çekerken özel harekat polislerinin de civardaki binalarda konuşlandığı görüldü. Program kapsamında alanda 2 bin polis görev yaptı. Alandaki partililere simit dağıtıldı. Partililer, ellerinde Türk bayraklarıyla konuşmacıları dinledi. TBMM Başkanı İsmail Kahraman, programa katılamaması dolayısıyla bir mesaj gönderdi.
15.yıl kutlamalarına Şanlıurfa’dan önemli isimlerinde katılım sağladıkları görüldü.  Ak Parti genel merkezinde yapılan kutlamaya Şanlıurfa Milletvekilleri yanısıra BŞB Nihat Çiftçi, Akçakale Belediye Başkanı Abdulhakim Ayhan, Siverek Belediye Başkanı Resul Yılmaz, Hilvan Belediye Başkanı Aslan Ali Bayık Eski il genel meclisi Başkanı Mustafa Yavuz Ve AK Parti BŞB meclis Başkan Vekili Nihat Kılıç katıldı 

Güncelleme Tarihi: 14 Ağustos 2016, 20:57
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142