Title of a News Article

70 puan barajı yeniden geliyor

.

70 puan barajı yeniden geliyor
banner206

Adalet Bakanı Abdulhamit Gül, yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasında olduklarını belirterek, "Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz" dedi.

 

"70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz"

Gül, halen güncelleme çalışmalarının devam ettiği Yargı Reform Stratejisi'nde de bu süreci bütünlüklü olarak ele aldıklarını belirterek, "Hukuk eğitiminin nitelik güçlendirilmesi konusunda çok geniş bir mutabakat bulunmaktadır. Ülkemizdeki hukuk eğitimlerinde başta YÖK ve üniversiteler olmak üzere ilgili paydaşlarla iş birliğini artırarak niteliği artırmayı temel hedef olarak görüyoruz." dedi.

Hukuk fakültesi mezunları için öngördükleri bir devlet sınavının, eğitimde kaliteyi teşvik edecek bir önlem olacağına işaret eden Gül, hukuk gibi hiçbir şekilde ihmal edilemeyecek bir eğitimin kalitesinin yükseltilmesi gerektiğini vurguladı.

Mesleğe başlamadan önce yapılacak devlet sınavını çok önemli ve anlamlı bulduklarını dile getiren Gül, şunları ifade etti:

"Yargıda meslek öncesi eğitimle ilgili çok önemli bir karar aşamasındayız. Kısa vadede hakim ve savcı adaylığı için yapılan yazılı yarışma sınavında da 70 puan barajını yeniden getirmeyi planlıyoruz. Yargı reformu stratejisiyle kamuoyuna ayrıntılarını paylaşacağımız bir dizi yenilikle yargı mensuplarının meslek öncesi eğitim ve staj dönemlerini yeni bir anlayışla ele almayı planlıyoruz. Hem süre hem de içerik bu planlamanın içindedir. Yani hem meslek öncesindeki eğitim süresini uzatmayı hem de staj görülen mahkeme çeşitliliğini artırmayı hedefliyoruz. Staj döneminin bir bölümünün istinaflarda ve yüksek mahkemelerde yapılmasının, adaylarımızın mesleğe daha iyi hazırlanmasına önemli katkı sunacağını düşünüyoruz."

Güncelleme Tarihi: 03 Aralık 2018, 17:04
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195