Title of a News Article

ABD 200 bin ölüye razı

ABD 200 bin ölüye razı
banner206
Beyaz Saray'da koronavirüs salgınına ilişkin basın toplantısı düzenleyen ABD Başkanı Donald Trump koronavirüs tedbirlerini 30 Nisan'a kadar uzattığını duyurdu.





Trump konuyla ilgili şu ifadeleri kullandı:

"Önümüzdeki iki hafta çok önemli. Herkes üzerine düşeni yapmalı ve sosyal mesafeye dikkat etmeli. Bu kabus elbet bir gün bitecek. Kovid-19 önlemlerini 30 Nisan'a kadar uzatma kararı aldık."



Koronavirüs salgını nedeniyle ABD'de ölümlerin 2 hafta içinde tavan yapacağını söyleyen Trump, "Salgındaki ölüm oranlarının 2 haftaya kadar en yüksek seviyesine ulaşmasını bekliyoruz. 1 Haziran'a kadar ise iyileşme sürecinde olmayı umuyoruz. Bu görünmez laneti, görünmez düşmanı hep birlikte alt edeceğiz" dedi.

Trump sözlerini söyle sürdürdü:

"Uzmanlar New York'ta karantina uygulama fikrine bayıldı. Ben de yapılacak daha çok iş olduğunu düşündüm. Karantina uygulanacak demedim. Kimseyi tehdit etmedim. İnsanların evlerinde kalmaları konusunda farkındalık sahibi olmasını sağladık."

Trump, Kovid-19 ile mücadeleden eskisinden daha güçlü çıkacaklarına inandıklarını belirterek, "Ancak zaferi kazanmadan önce galibiyet ilan etmekten daha kötü bir şey olamaz" dedi.

'100 BİN İLA 200 BİN ÖLÜMLE BU SÜREÇTEN ÇIKARSAK İYİ BİR İŞ ÇIKARDIK DEMEKTİR'

Başkan Trump, Beyaz Saray Kovid-19 ile Mücadele Görev Gücünde yer alan Doktor Antony Fauci'nin "ABD'deki ölüm rakamlarının 100 bin ila 200 bini bulabileceği" açıklamasına ilişkin olarak da şunları söyledi:

"Biz hiçbir şey yapmasaydık 2,2 milyon insanın ölmesi bekleniyordu ama bunun çok altında olan 100 bin ila 200 bin ölümle bu süreçten çıkarsak, iyi bir iş çıkardık demektir."

New York'taki hastanelerde tıbbi malzeme yokluğu yaşanabileceği endişelerine ilişkin Trump şöyle dedi:

"Bir anda haftalık 10-20 bin maske ihtiyacı nasıl 300 bine çıkabiliyor? New York'taki hastanelerde bir işler dönüyor. Gazeteciler olarak siz bu meseleye bir bakmalısınız. Bu maskeler nereye gidiyor? Arka kapıdan başka yerlere mi gidiyor? Bu hastanelerde stokçuluktan da kötü şeyler dönüyor olabilir."

Trump, ABD'nin şu anda dünyada en çok Kovid-19 vakasına sahip olmasına ilişkin şunları söyledi:

"Dünyadaki tüm ülkelerden daha çok koronavirüs vakası var. Çünkü dünyadaki tüm ülkelerden daha fazla test yaptık."

GAZETECİLERİ AZARLADI

Trump'ın basın toplantısına, sürekli yalan haberler yaptıklarını söylediği basın kuruluşları PBS ve CNN'in muhabirlerini azarlaması damga vurdu.

Donald Trump, Yamiche Alcindor'un "Daha önce bazı eyaletlerin ihtiyacından fazla talebi olduğunu söylemiştiniz" demesi üzerine böyle bir açıklamada bulunmadığını iddia etti.

Alcindor'un, hafta içinde Fox News'e yaptığı açıklamaları hatırlatması üzerine de Trump, Alcindor'un tehditvari konuştuğunu ve başka muhabirlerin vaktinden çaldığını söyledi.

Trump daha sonra da CNN muhabiri Jeremy Diamond'a "Senin açıklaman, sorun ve cevabın yalan. CNN yalan haberler yapıyor" diye bağırdı.

Johns Hopkins Üniversitesinin paylaştığı son verilere göre, ABD'de virüsün bulaştığı kişi sayısı 124 bin 686'ya, virüs nedeniyle ölenlerin sayısı da 2 bin 191'e ulaştı.

ABD Başkan Yardımcısı Mike Pence ise "Tünelin ucunda ışık var, uyarılara uyulursa bu mümkün" ifadesini kullandı. Haber7

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142