Title of a News Article

AJANSTAN YENİ DESTEK PROGRAMI

Karacadağ Kalkınma Ajansı Yönetim Kurulu Toplantısı Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük başkanlığında Diyarbakır’da gerçekleştirildi.

AJANSTAN YENİ DESTEK PROGRAMI
banner206
2015 yılında GAP Bölge Kalkınma İdaresi Başkanlığının koordinasyonu ve finansmanıyla, Karacadağ ve İpekyolu Kalkınma Ajansları tarafından hayata geçirilen ve ilk etabının sözleşmeleri imzalanarak projeleri uygulanmaya başlanan GAP Organik Tarım Değer Zinciri Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı; Ajans Yönetim Kurulunca yapılan değerlendirmede, tekrarlanabilir ve ölçeklenebilir boyuta hitap edebilmesi için programın 2016 yılında da devamına karar verildi.

 2016 yılında yürütülecek mali destek programı ile bir yandan ürün bazlı bölgesel değer zinciri özelinde gelişmenin sağlanması hedeflenirken, diğer yandan program kapsamında hayata geçirilecek tekrarlanabilir ve ölçeklendirilebilir başarı hikâyeleri ve uygulamalar ile organik sektörünün; tarım, gıda, tekstil ve turizm başta olmak üzere çeşitli ekonomik faaliyetlerin de bölge sathında yaygınlaştırılması amaçlanıyor. 

Bu program sayesinde büyük fırsatlar barındıran Diyarbakır ve Şanlıurfa illerinin organik tarım potansiyeli katma değere dönüştürülmesi ve bölgenin; ulusal ve uluslararası ölçekte bir marka haline gelmesi hedefleniyor. Öte yandan program için 2 Milyon TL kaynak ayrıldığı, 2016 yılı Ocak ayında teklif çağrısına çıkılmasının planlandığı da düzenlenen toplantıda bildirildi.

 Yeni Bir Destek Programı Daha Hayata Geçiriliyor 

2015 yılı Ekim ayında imzalanan protokol ile uygulanmasına karar verilen Yenilenebilir Enerji Kaynaklarının Kullanımının ve Enerji Verimliliğinin Arttırılması Projesi (YEEV) ile GAP Bölgesi’nde Sanayide Enerji Verimliliğinin Arttırılması Pilot Uygulamaları Mali Destek Programı adı altına bir programın uygulanması yönünde çalışmalar başlatıldı. 

Hayata geçirilecek olan programla; genelde endüstriyel enerji verimliliğini artıran tedbirlerin belirlenmesi ve uygulanması yoluyla, GAP Bölgesi’ndeki sanayi işletmelerinin enerji tüketim maliyetlerinin düşürülmesi, ulusal ve uluslararası rekabet güçlerinin arttırılması ve enerjide dışa bağımlılığın azaltılmasına katkıda bulunmak, özelde ise GAP Bölgesi’ndeki sanayi işletmelerinin enerji maliyetlerinin verimlilik artırıcı tedbirlerin uygulanması yoluyla düşürülerek, işletmelerin rekabet edebilirliklerinin arttırılması ve enerji verimliliği uygulamalarının Bölge sathında yaygınlaştırılması hedefleniyor.

Program, GAP Bölge Kalkınma İdaresi'nin koordinasyonu ve finansmanı ile İpekyolu Kalkınma Ajansı, Karacadağ Kalkınma Ajansı ve Dicle Kalkınma Ajansı tarafından GAP Bölgesi’nde uygulanacak. Bu yeni mali destek programı için 3 Milyon TL kaynak ayrılırken, 2015 yılı Aralık ayı sonunda teklif çağrısına çıkılması planlanıyor. 

Diyarbakır’da düzenlenen ve Şanlıurfa Valisi İzzettin Küçük’ün başkanlık ettiği toplantıya; Diyarbakır Büyükşehir Belediye Başkanı Gültan Kışanak, Diyarbakır Vali Yardımcısı Tuğba Koşal, Şanlıurfa Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Sabri Ertekin, Diyarbakır Ticaret ve Sanayi Odası Başkanı Ahmet Sayar ve Şanlıurfa Büyükşehir Belediyesi Genel Sekreter Vekili Mahmut Kırıkçı katıldı. 

Güncelleme Tarihi: 01 Aralık 2015, 17:13
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195