Title of a News Article

Ak Partide iki söylem ön plana çıkıyor. ..

.

Ak Partide iki söylem ön plana çıkıyor. ..
banner206
 AK Parti, Cumhurbaşkanlığı sistemini içeren Anayasa değişikliğinin halka iyi anlatılabilmesi için çalışmalara şimdiden başladı. Koalisyonlar döneminin geride kalmasının beraberinde istikrar garantisi getireceği, değişiklikle yasamanın da yürütmeyi tam olarak denetleyebileceği vurgulanacak
AK Parti, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’den geçmesi durumunda yapılacak referandum kampanyasındaki propagandanın ana çerçevesini belirledi. Önceki gün yapılan merkez yönetim kurulu (MYK) toplantısında konu ele alınırken, referandum sürecinde yapılacak çalışmalar için iki ana temel belirlendi.

AK Parti MYK toplantısında, Ar-Ge başkanlığı tarafından sunum yapıldı. Sunumda, Anayasa değişikliği teklifinin TBMM’den geçmesi halinde yürütülecek propaganda faaliyetleri ele alındı. Yapılan değerlendirmelerde AK Parti seçmeninin yüzde 90’ının başkanlık sistemine destek verdiği tespiti yapılırken, geri kalan yüzde 10’luk oranın önemli olmadığı ifade edildi. Yapılacak propaganda ile bu yüzde 10’un da ikna edilmesi konusunda bir sıkıntı olmayacağı, diğer partilerin seçmenlerinden başkanlık sistemine “Evet” diyecek kesimlerin olduğu belirtildi.

İKİ TEMEL SÖYLEM

MYK’da, düzenlemenin TBMM’den geçmesi halinde yapılacak propagandanın ana çerçevesi belirlendi. AK Parti, iki temelde söylemini geliştirecek. “İstikrar” ve “güçlü Meclis”, AK Parti propagandasının temelini oluşturacak.

Başkanlık sistemiyle birlikte koalisyon dönemlerinin geride kalacağını, her seçim sonucunda belirsizlik oluşmadan yürütmenin oluşacağını anlatacak olan AK Parti, 7 Haziran seçimleri sonrasında ortaya çıkan durumu örnek gösterecek. 7 Haziran’da halkın iradesini ortaya koyduğu ancak buna karşın parlamenter sistemden dolayı hükümetin kurulamadığı hatırlatılacak. Bu süreçte terör olaylarının tavan yaptığı anımsatılarak, başkanlık sisteminde buna benzer sorunların yaşanmayacağı vaat edilecek.

Parlamenter sistemde yürütmenin başındaki hükümetin yasamanın temsilcisi olan Meclis’i istediği gibi yönetebildiğini kaydedecek olan AK Parti, başkanlık sisteminde net bir şekilde kuvvetler ayrılığı olacağını savunacak. Sistem değişikliği ile yasamanın gerçek anlamıyla yürütmeyi denetleyeceği mesajı verecek.

3’LÜ ZİRVEYİ ANLATTI

Başbakan Binali Yıldırım, MYK’da, geçen çarşamba günü CHP Lideri Kemal Kılıçdaroğlu ve MHP Lideri Devlet Bahçeli ile gerçekleştirdiği terör zirvesini anlattı. Bahçeli’nin, CHP’nin Adana mitingini eleştirdiğini ifade eden Yıldırım’ın, “Sağ olsun Bahçeli, benim yerime her şeyi söyledi” dediği öğrenildi. Zirvedeki uzlaşmaya göre, iktidar ve muhalefet teröre karşı yurtdışında birlikte lobi faaliyetleri yürütecek.

 

Volkan YANARDAĞ / GAZETE HABERTÜRK

Güncelleme Tarihi: 17 Aralık 2016, 07:58
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195