Title of a News Article

Araçlarına film takanlara müjde

Araç sahipleri ile trafik polisleri arasında yasal olup olmadığı konusunda uzun yıllardır tartışmalara neden olan cam filmi, Resmi Gazete kararıyla bugünden itibaren bazı şartlar dahilinde yasal hale geldi.

Araç sahipleri ile trafik polisleri arasında yasal olup olmadığı konusunda uzun yıllardır tartışmalara neden olan cam filmi, Resmi Gazete kararıyla bugünden itibaren bazı şartlar dahilinde yasal hale geldi. Kimi süs, kimi güvenlik, kimisi de sağlık problemleri nedeniyle araçlarına cam filmi taktırıyordu. Ancak bu işlemi yaptıran araç sahiplerine, trafik kurallarına uygun olmadığı gerekçesiyle cezai yaptırımlar uygulanıyordu.

6 ay önce Resmi Gazete ’de yayınlanan ve bugün yürürlüğe giren Araçların İmal, Tadil ve Montajı  Yönetmeliği ile birlikte, araçlara cam filmi taktırmak artık serbest oldu. Ancak yönetmelikte, hem araç sahipleri, hem cam filmi üreticileri hem de uygulamayı yapan işyerleri için bazı şartlar bulunuyor. Sadece standartlara uygun olarak üretilmiş ve onaylı cam filmlerinin kullanılmasının mümkün olacağını vurgulayan yetkililer, araçların ön camlarına hiçbir şekilde cam filmi uygulaması yapılamayacağının altını çizdi.

Güncelleme Tarihi: 28 Nisan 2017, 13:44
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142