Title of a News Article

Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonasında Hilvan'a İkincilik Ödülü

Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına katılan Hilvan Belediyesi yarışmacı ekibi ikinci oldu.

Aşçılık ve Pastacılık Şampiyonasında Hilvan'a İkincilik Ödülü
banner206

Eyyübiye Belediyesi tarafından bu yıl ilki düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına  katılan Hilvan Belediyesi yarışmacı ekibi ikinci oldu.

                   

Karaköprü Aqua Park'ta düzenlenen ve farklı kategorilerde 3 gün boyunca devam eden şampiyonada ikinciliği elde eden Hilvan Belediyesi yarışmacı ekibi, Hilvan Belediye Başkanı Alan Ali Bayık'ı makamında ziyaret ederek şampiyonada aldığı ikincilik ödülünü takdim etti.

 

Unutulmaya yüz tutmuş ve eski kuşakların damak tadı olan yemekleri sergileyen yarışmacı ekibin mutluluğunu paylaşan Bayık, kültürel olarak anlamlı bir organizasyon düzenleyen Eyyübiye Belediye Başkanı Mehmet Ekinci'ye teşekkür etti.

 

Bayık ' Öncelikle böyle bir organizasyon düzenleyen Eyyübiye Belediyesine ve Eyyübiye Belediye Başkanı Sayın Mehmet Ekinci'ye teşekkür ediyorum. Bu yıl ilki düzenlenen Şanlıurfa Ulusal Aşçılar ve Pastacılar Şampiyonasına yarışmacı olarak katılan Hilvan Belediye ekibi yaptıkları yöresel yemeklerle ikincilik ödülüne layık görüldü. Hilvan'ın unutulmaya yüz tutmuş  olan çok eski ve zengin olan bir yemek kültürü var. Zamanla bu yemeklerimiz ve tatlı çeşitlerimiz yapılmadığından dolayı çok kişi tarafından unutulmuş durumda. Düzenlenen bu yarışma vesilesiyle bu eski mutfak kültürümüz tanıtıldı. Hilvan'ın mutfak kültürünü tanıtan ve dereceye giren yarışmacı kardeşlerimize çok teşekkür ediyorum. Ellerine sağlık olsun' dedi.

 

 

Güncelleme Tarihi: 28 Mart 2016, 17:17
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142