Title of a News Article

AŞİRET DERNEK KURUYOR...

Şanlıurfa’nın köklü Aşiretlerinden birisi olan Acem, Fitit, Zırvar, Hecib ve Elmerdan Aşiretini tek çatı altında toplayacak olan Dernekleşme çalışmalarının son aşamasına gelindi.

Türkiye’nin ve Şanlıurfa’nın Kurtuluş Savaşı'nda önemli rol oynayan ve Türk siyasi hayatına önemli isimler yetiştiren Doğu-Güneydoğu bölgesinin köklü aşiretlerinden birisi olan Acem aşiretinin mensupları, toplumdaki yardımlaşmayı arttırmak ve aşiret mensuplarını kaynaştırmak amacıyla dernek çatısı altına bir araya geldiler.

Hafta sonu, Aşiretin mensuplarından Müslüm Muhammed ve Feyad Ahmet davetlisi olarak bir araya gelen aşiret üyeleri, Türkiye'nin birlik ve bütünlüğüne yönelik yapılacak çalışmaları da gündemlerine aldı. Dernek adına bir açıklama yapan Nedim Güzelakçakaya ''Biz düşündük ki  zaman birlikte hareket etme zamandır. Bunun için büyük aşiretimizin yapısının güçlendirilmesi ve bu güçlülük içinde de kale gibi durması gerekiyor, Aşiretimizin mensupları tek çatı altında toplanmamıza çok sıcak baktılar, her köyden bir veya iki temsilci ile dernek faaliyetine giriştik, Şanlıurfamıza ve ülkemize katkıda bulunmak istiyoruz'' dedi

Şanlıurfa merkez başta olmak üzere, Siverek, Hilvan, Bozova, Akçakale ve Harran ilçelerinde ikamet eden ve yaklaşık 30 bin Nüfusu bulunan  Acem, Fitit, Zırvar, Hecib ve Elmerdan’lılar Acem Aşireti çatısı altında tek vücut olma kararını aldılar.

Hafta sonu yemekli  toplantıda bir araya gelen  Acem, Fitit , ZırvarGecib ve Elmerdanlıların ileri gelenleri, daha sonra eski Ticaret Borsası Binasının birinci katında ki dernek binasına gelerek istişare toplantısında önemli kararlar aldılar.  Müslüm Muhamed , Bekir oyman, İbrahim Bizgin, Adem Şahin,Nuri Güneş, Dr. ibrahim Halil Bakır, ve  Ömer Karakuş dernek binasında yapılacak olan faaliyetler hakkında görüş alış verişinde bulundular.

Çok sayıda önemli ismin davetli olduğu istişare toplantısı katılanlara teşekkür eden Bekir Oyman ise" Davetimize icabet edenlere teşekkür ederim,  Urfanın birlik ve beraberlik içinde olması önemli bizlerde bugün bir çatı altındayız, tüm dost ve akrabalara teşekkür ederim "dedi.


URFASTAR

Güncelleme Tarihi: 17 Nisan 2018, 13:38
YORUM EKLE
YORUMLAR
Nedim güzelakçakaya
Nedim güzelakçakaya - 6 yıl Önce

MaşAllah çok güzel olmuş Allah hayırlı uğurlu etsin inşAllah

Dr
Dr - 6 yıl Önce

30bin oyumuz var diyorlar yani.
ihale, vekillik vb. taleplerini daha rahat dile getirme yolu bu. Hizmet etmek istiyorlarmis

Umut
Umut - 6 yıl Önce

Herkes gider mersine biz gideriz tersine amac baska koltuk makam

Yigit
Yigit - 6 yıl Önce

Millet islerin yolunu ogrenmis hadi bizde asiret olalim adem den havvadan. Memleket nicin geri kaldi bunlardan

mehmet
mehmet - 6 yıl Önce

en saygın???

SIRADAKİ HABER

banner195

banner142