Title of a News Article

Atamız Hz. İbrahim'in Memleketinde Olmak İstedim

Atamız Hz. İbrahim'in Memleketinde Olmak İstedim
banner206
 Ankara’da Cumhurbaşkanlığı himayesinde düzenlenen “Vefatının 14. Yılında Aliya İzzetbegoviç’i Anma Programı”na katıldıktan sonra akşam saatlerinde Şanlıurfa’ya gelen Bosna Hersek Cumhurbaşkanlığı Konseyi Üyesi Bakir İzzetbegoviç, Şanlıurfa Valiliğini ziyaret etti.

Valilik girişinde resmi törenle karşılanan İzzetbegoviç, ilk olarak Valilik Şeref Defterini imzaladı. Ardından Valilik makamına geçen İzzetbegoviç, burada Şanlıurfa Valisi Abdullah Erin ile bir süre görüştü.

İzzetbegoviç’i Şanlıurfa’da ağırlamaktan büyük memnuniyet duyduklarını kaydeden Vali Erin, Bosna ile Türkiye’nin yüzyıllar öncesine uzayan kardeşlik bağının bulunduğunu, bu kardeşlik bağının daha güçlenerek ileriye taşınması gerektiğine inandıklarını kaydetti. Bosna Hersek’in kurucu Cumhurbaşkanı Aliya İzzetbegoviç’in mesajlarının Avrupa, Türkiye ve İslam toplumları için önemine işaret eden Vali Erin, İzzetbegoviç’in ziyaretinin anlamlı olduğunu belirterek teşekkür etti.

Babası, Aliya İzzetbegoviç’i anma programı için Türkiye’ye geldiğini, program sonrası İslam toplumunun babası Hz. İbrahim’in memleketinde olmak istediğini kaydeden İzzetbegoviç, Şanlıurfa’da bulunmaktan büyük mutluluk duyduğunu söyledi. Ortadoğu’da yaşanan savaşlar nedeniyle insanların yaşadığı drama Avrupa ülkelerinin tutumunun yanında Türkiye’nin ve özellikle Şanlıurfa’nın yaklaşımının takdire şayan olduğunu belirten İzzetbegoviç, “Müslüman ülkelerin aralarındaki çekişmeleri bir tarafa bırakarak birlik olacağını ve büyük bir güç olacağı günlerin yakın olduğuna inanıyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 24 Ekim 2017, 11:38
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195