Title of a News Article

Atilla Darbe Olsaydı Ceylanpınar'a kimlerin gireceğini açıkladı

.

Atilla Darbe Olsaydı Ceylanpınar'a kimlerin gireceğini açıkladı
banner206
 Başkan Atilla: Darbe Gerçekleşseydi PYD Ceylanpınar'a Saldıracaktı
Ceylanpınar Belediye Başkanı Kanal 5 Ana Haber bültenine bağlanarak çarpıcı açıklamalarda bulundu. Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini değerlendiren Başkan Atilla, "Darbe gerçekleşseydi PYD Ceylanpınar'a saldıracaktı" dedi.
Kanal 5 Televizyonu Ana Haber bültenine telefonla bağlanan Ceylanpınar Belediye Başkanı Menderes Atilla, Fethullahçı terör örgütünün darbe girişimini değerlendirdi. Darbeleri dış mihrakların Türkiye'nin önünü kesmek için yaptıklarını belirten Başkan Atilla, hâlâ Türkiye'nin darbelerle yıldırılmaya çalışıldığını kaydetti.
15 Temmuz darbe girişiminin halkın ferasetiyle engellendiğini belirten Başkan Atilla, "Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan'ın dik duruşu ve halkın da Cumhurbaşkanımızın yanında durmasıyla bu darbe engellenmiş oldu. Mart ayındaki televizyon programında da ifade etmiştim. Demiştim ki, Türkiye eski Türkiye değil Türk halkı eski halk değil. Bundan sonra darbelere karşı dik duracağız. ve 3 ay sonra bu elim olayla karşılaştık. Ancak insanlar darbeye karşı kendini feda ettiler. Kendilerini tankların önüne attılar, göğüslerini kurşunlara siper ettiler. Bizler kesinlikle Cumhurbaşkanımızı yedirmeyeceğiz. Türk halkı onunla beraberdir." dedi.
SINIRDA YAKALANAN TERÖRİST İTİRAF ETTİ
Darbe girişimi Ceylanpınar'da yaşananları da anlatan Başkan Atilla, çok çarpıcı bilgiler verdi. "Darbe girişimi akşamı gözümüz kulağımız sadece sokaklarda değildi" diyen Başkan Atilla, "Bizim bir sorunumuz daha vardı. Bizler sınırımızın diğer tarafındaki PYD ve PKK'dan da ilçemize sızma bekliyorduk. Benim bu tahminim de doğru çıktı. Dün Ceylanpınar'da PYD/PKK'lı bir terörist yakalandı. İfadesinde aynen şunu söylüyor, 'Biz PYD olarak hazırlanmıştık. Darbenin başarıya ulaşmasını bekliyordur. Hatay'dan Irak'a kadar PYD'nin olduğu yerlerden Türkiye'ye saldıracaktık. Bize verilen emir komutada darbeci askerlere karışmamamız sadece polis ve vatandaşlara saldırmamız istenmişti.' Bundan dolayı bizim bir gözümüz askerdeydi, bir gözümüz de sınırdaydı. Ama Allah'a şükür ki darbeciler muvaffak olmadılar." şeklinde konuştu.

Güncelleme Tarihi: 22 Temmuz 2016, 20:50
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195