Title of a News Article

Bağlı Bakan yardımcısı oldu...

Bağlı Bakan yardımcısı oldu...
banner206

Şanlıurfa'nın Ankara'da ki en üst seviyede bürokratı olan SGK Başkanı Mehmet Selim Bağlı Bakan yardımcısı oldu.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan imzası ile Aile Çalışma ve Sosya Hizmetler ve Çevre ve Şehircilik bakanlıklarına yeni bakan yardımcıları atandı. Atama kararları Resmi Gazete'de yayımlandı.

Buna göre Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı Bakan Yardımcısı Ahmet Koca görevden alındı. SGK kurum Başkanı Şanlıurfalı Dr. Mehmet Selim Bağlı Bakan yardımcısı oldu. Bağlı'nın Bakan yardımcısı olması memleketi Şanlıurfa'da memnuniyetle karşılandı. 

Vakıflar Genel Müdürü Adnan Ertem ve Sosyal Güvenlik Kurumu Başkanı Mehmet Selim Bağlı Aile Çalışma ve Sosyal Hizmetler Bakanlığı'nın yeni bakan yardımcıları olarak atandı. 

Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Bakan Yardımcılığı görevine de Hasan Suver atandı.

MEHMET SELİM BAĞLI KİMDİR

1975 yılında Şanlıurfa'da dünyaya geldi. Gazi Üniversitesinde İktisadi İdari Bilimler Fakültesi Kamu Yönetimi bölümünden mezun olan Bağlı daha sonra Ankara Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Kamu Ekonomisi bölümünde ise yüksek lisans ve doktorasını tamamladı.

1999 yılı içerisinde Maliye Bakanlığı bünyesinde Devlet Muhasebe Uzman Yardımcısı olarak göreve başlayan Bağlı 2000 yılı ve 2007 Ocak ayı döneminde Başbakanlık Yüksek Denetleme Kurulu’nda ve daha sonra Denetçi Yardımcısı ve Denetçi olarak görevlerde bulunmasıyla beraber 2007 yılında Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde İç Denetçi olarak çalışmalarına devam etti.

Ayrıca Selim Bağlı, 2013 yılı içerisinde ise Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı olarak göreve getirildi.

Diğer yandan Dr. Mehmet Selim Bağlı, 18 Aralık 2015 tarihli Resmi Gazete’de yayımlanan kararnameler ile beraber Sosyal Güvenlik Kurumu’na Kurum Başkanı olarak atanmış ve 2.5 yıldır görevine devam etmekteydi.

Evli ve dört çocuk babası sahibi olan Mehmet Selim Bağlı üst düzey İngilizce ve Arapça Dili biliyor.

Güncelleme Tarihi: 26 Aralık 2019, 10:25
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195