Title of a News Article

Bakan Çelik'in donduğu ziyaret

Bakan Çelik'in donduğu ziyaret
banner206
 Rusya'da Tataristan'a geçen Başbakan Yıldırım, Türk-Tatar devlet adamı Sadri Maksudi Arsal Anıtı'nın açılışını yaptı. Gıda Tarım ve Hayvancılık Bakanı Faruk Çelik ise ziyaret sırasında soğuktan etkilendiği görüntülendi. Bakan Çelik kaşkolu ile kendisini korudu.
Başbakan Binali Yıldırım ve Tataristan Cumhurbaşkanı Rüstem Minnihanov Türk-Tatar İş Forumu'nun ardından anıtın bulunduğu İstanbul Parkı'na gitti.

İSTANBUL-KAZAN KARDEŞLİĞİ

Yıldırım, burada yaptığı konuşmada, İstanbul ile Kazan arasındaki kardeşliğin iki eş belediye olmanın ötesinde anlam taşıdığını söyledi. İki şehrin kültürel yakınlığının yanı sıra ortak değer, tarih ve şahsiyetlerinin de bulunduğunu ifade eden Yıldırım, Arsal'ın hem Rusya Devlet Duması hem de TBMM'de cumhuriyetin ilk yıllarında milletvekilliği yapmış seçkin bir şahsiyet olduğunu belirtti.

ATATÜRK'E DANIŞMANLIK YAPMIŞTI

Arsal'ın ayrıca Gazi Mustafa Kemal Atatürk'ün de danışmalığını yapan bir bilim adamı olarak ülkeye büyük hizmetler verdiğini anlatan Yıldırım, Kazan Tatarlarını saygıyla andı. Bakan Çelik 'Terör  Kazan Tatarlarının Anıtına çicek bıraktı 

Güncelleme Tarihi: 07 Aralık 2016, 18:03
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142