Title of a News Article

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?

Bayramda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?
banner206

Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara, katıldığı bir televizyon programında "Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlaması olacak mı?" sorusuna yanıt verdi. İllerdeki vaka sayılarının bu konuda belirleyici olacağını dile getiren Kara, "Bir şey söylemek için gerçekten erken. 22-23'den sonra daha netleşmiş olur" dedi.

Sağlık Bakanı Fahrettin Koca, geçtiğimiz hafta Bilim Kurulu Toplantısı'nın ardından yaptığı açıklamada, Kurban Bayramı'nda il bazlı kısıtlamaların olabileceğini söylemişti. Bilim Kurulu Üyesi Prof. Dr. Ateş Kara da, Ahmet Hakan'ın sunduğu Tarafsız Bölge programında bayram kısıtlamasıyla ilgili önemli açıklamalarda bulundu.

"İLLERDEKİ VAKA SAYISI ETKİLİ OLACAK"

Kurban Bayramı'nda sokağa çıkma kısıtlamasına karar verilmesi için henüz çok erken olduğunu dile getiren Ateş Kara,"Çok irmik bir süreç içerisindeyiz. Rakamların değişimiyle beraber o ilden olası nüfus hareketliliğine. Yani ilden nüfus çıkışı mı olur yoksa girişi mi olur? Hepsini değerlendirmemiz lazım. Bazı illerimizde rakamın çok düşük olduğunu biliyoruz. Daha değerlendirmek için biraz erken. Önümüzdeki hafta illerdeki rakamların ortaya çıkması daha değerlendirici olacak" ifadelerini kullandı.

Güncelleme Tarihi: 14 Temmuz 2020, 02:49
YORUM EKLE
YORUMLAR
sercan taş
sercan taş - 4 yıl Önce

insAllah gelir yaa urfa hak edıyor ceza da yazılmıyor ki

Urfalı
Urfalı - 4 yıl Önce

Gece parklarda oturanlar çocukları salmislar çayıra mevlam kayira bu yazıyı vatandaş okuyor yetkili amirler okusa bir gelişme olur en son urfayi kobay olacak aşıları üzerimizde deneyecekler

SIRADAKİ HABER

banner195