Title of a News Article

Bin 800 kişiye dava açtı

Bin 800 kişiye dava açtı
banner206

Çorum Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi’nin eski dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, aynı fakültede Doç. Dr. Esin Güllü’ye hakaret ettiği haberlerin videosuyla ilgili sosyal medyada aleyhinde yorum yapan 1800 kişiye dava açtı.

Eski Çorum Hitit Üniversitesi Spor Bilimleri Fakültesi Dekanı Prof. Dr. Faruk Yamaner, sosyal medyada dolaşan ve bölüm başkanlarından Doç. Dr. Esin Güllü’ye hakaret ettiği videosuna yorum yapanlara dava açtı. Yamaner, Facebook’ta yeralan “Profzadeler..” isimli grup katılımcılarından yaklaşık 1800 kişi hakkında dava açtı.

Dava açılanlardan biri olan Ali Aktaş’ın, Yamaner hakkında yazdıkları nedeniyle ifadesi alındı. Hakaret suçlamasını kabul etmeyen Aktaş ile Yamaner, mahkeme tarafından uzlaşmaya gönderildi.

NE OLMUŞTU?

Fakültede bölüm başkanları ile toplantı sırasında bir doçente küfür eden Prof. Dr. Faruk Yamaner, olaya ait videonun ortaya çıkması sonrası istifa etti.

Prof. Dr. Faruk Yamaner'in, bir buçuk yıl kadar önce fakültenin bölüm başkanlarından Doç. Dr. Esin Güllü'ye fakültenin yönetim kurulu toplantısı sırasında hakaret ettiği görüntüler ortaya çıkmıştı. O anda video kaydedildiğini anlayan Yamaner, Güllü'nün elinden telefonu alıp atmakla tehdit etmişti.

YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195