Title of a News Article

Birecik MYO’dan Sosyal Sorumluluk

Harran Üniversitesi Birecik Meslek Yüksekolulu öğrencileri sosyal sorumluluk görevi gereği düzenledikleri kermesten elde ettikleri gelirle köy okulununun tadilatını gerçekleştirdiler.

Birecik MYO’dan Sosyal Sorumluluk
banner206

Turizm Haftası etkinlikleri kapsamında Birecik MYO Turizm ve Otel İşletmeciliği programı 2. sınıf öğrencileri, Öğr. Gör. Sultan Belli koordinasyonunda kendi okullarında bir kermes düzenlediler. Bölüm öğrencileri, kermes etkinliği neticesinde elde ettikleri gelirle, kardeş okul olarak belirledikleri Akarçay İlkokulu'nu tadilattan geçirdiler.

 Okulun ana sınıfının boyanıp zeminin ise parkeyle döşenmesini sağlayan turizm programı öğrencileri, okulun çimlerini biçerek, ağaç köklerini kireçleyip, okulun avlu duvarlarındaki kırık briketlerini onardılar. Ayrıca tüm okulun temizliğini de yaptılar.

 Büyük bir keyif içerisinde çalışmaları tamamlayan üniversiteli öğrenciler, heyecanlarını minik öğrencilerle paylaştı. Çalışmalar sonrası minik öğrencilerle bir araya gelen üniversiteli gençler, öğrencilerle doyasıya sohbet ettiler.

Minik öğrenciler okullarını boyayan abi ve ablalarına teşekkür ettiler.

Böyle anlamlı bir etkinliğe imza atan hoca ve öğrencileri tebrik ettiğini söyleyen Birecik MYO Müdürü Yrd. Doç. Dr. Muhammed Yaşar Dörtbudak; “Öğrencilerimiz gerçek bir sosyal sorumluluk projesine imza atmışlar. Sembolik ama çok önemli bir adım. Sadece para yardımında bulunmadılar. Bizzat gidip okulun tadilatında çalıştılar. Hepsini tebrik ediyorum” diye konuştu.

Güncelleme Tarihi: 18 Mayıs 2017, 11:55
YORUM EKLE
SIRADAKİ HABER

banner195

banner142